Istaknuto
13.11.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Borba za singl tjedna može početi jer donosimo novu rundu glazbenih noviteta za koje možete glasati te nekoliko stranih preporuka za slušanje.

09.11.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Fraktura, kao i svake godine, donosi zanimljive naslove od kojih se mnogi nađu na našim policama.

Film

Pogledali smo novi trailer za “Jokera” s Joaquinom Phoenixom i počinjemo odbrojavati do listopada

29.08.2019. Igor Yuri Jurilj
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Svega nas nekoliko tjedana dijeli od premijere Jokera – fikcijske biografije koja prati nastanak najhisteričnijeg antijunaka iz svijeta stripova.

Gospodinu Arthuru Flecku (Joaquin Phoenix) iz Gotham Cityja život ne ide uzlaznom putanjom, zbog čega se sve više izolira od mračnog društva sklonog ostracizmu, diskriminaciji i šikaniranju. Njegova izolacija čini ga sardonikom koji će podići prašinu uz bolestan smiješak i malo protresti stvari u ovom zamišljenom gradu grijeha. Pritom će Flecku koji postaje namaskirana nakaza biti blagonaklonjen voditelj noćnog showa Murray Franklin kojeg će utjeloviti živuća legenda Robert De Niro. Ovo je otprilike spektar informacija poznat o novom filmu posvećenom Batmanovom protivniku kojeg smo dvaput imali prilike vidjeti u izvedbama Jacka Nicholsona i pokojnog Heatha Ledgera.

Film “Joker” ne prati nijedan konkretan serijal stripova DC-ja i kao takav neće biti dijelom filmskog svemira DC-ja, nego samostojeći film o poznatom nam antijunaku. Dakle, izvedbeno nešto slično Loganu, a pritom će vrlo jasno odati počast filmovima Martina Scorcesea u čijem se opusu našao i sam De Niro. Joker će se tako pozvati na Scorceseov King of Comedy (1982) upravo u liku Murrayja Franklina.

Za sam kraj, možemo vam još samo reći da Batmana nećemo gledati u ovome filmu, iako će se pojaviti njegova dnevna varijanta – Bruce Wayne, kao i njegov butler Alfred Pennyworth.

Film će prikazivanjem početi 4. listopada.

(Visited 218 times, 8 visits today)

Komentari