Istaknuto
09.07.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Kakav je ovo bezobrazni priljev vanserijski dobre glazbe unutar mjesec dana? Travanj je prošao već znamo kako, ali glazba koja je izašla unutar tih mjesec dana je statistički na samom kraju Gaussa.

08.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Puštamo novih deset domaćih i regionalnih singlova u borbu za naklonost slušatelja, a među stranim preporukama ima nekoliko zanimljivosti.

Glazba

Mayales promoviraju album “Simbol za sunce” u Vintage Industrial Baru

24.05.2017. Ziher.hrFoto: Vintage Industrial Bar
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Mayales će u četvrtak, 25. svibnja, u Vintage Industrial Baru održati promociju hvaljenog trećeg studijskog albuma “Simbol za sunce“. Album je izašao 22. travnja nakon pet godina pauze i dva najavna singla singla Roadie i Danas smo happy. Brižno pripreman u studiju producentskog dvojca Jure i Pavla (Svadbas), album nosi 12 novih pjesama u prepoznatljivom umjetničkom potpisu ljubimaca domaće rock kritike i glazbenih sladokusaca.

Na dan izlaska albuma Mayales su na svojim Facebook stranicama ekskluzivno predstaviti i video spot za uvodnu pjesmu Među tajnim tajnama. Autor spota je Dalibor Barić, ‘srodna duša’ grupe Mayales, autor omota novog albuma i spota za ‘Roadie’, pjesme koja je prošle godine pomaknula granice domaćeg popa, uz neobičnu suradnju s Terezom Kesovijom. Sve najavne pjesme novog albuma demonstriraju dubinu i širinu novog materijala, od uzbudljivog retro pop-rocka (Danas smo happy), preko discoidnog trans popa (Roadie) sve do spomenute Među tajnim tajnama koja pokazuje nježniju stranu novog materijala, višeglasni svemir i psihodeličnu raskoš na tragu svojih uzora (The Beatles, Beach Boys…).

Uigrani autorski tim Petar Beluhan – Vlado Mirčeta proširen je novim članom, gitaristom i autorom Lukom Gečekom (Sara Renar, Superoperater, Luce). U novoj koncertnoj postavi sviraju i Edi Grubišić Cipal (Detour), Roni Nikolić (NLV) te posebno iznenađenje: producentski dvojac Jure Ferina i Pavle Miholjević. Najavljeno je i ime novog službenog singla kojim će Mayalesi ‘napasti’ eter ovog ljeta. Riječ je o pjesmi Malena na kojoj gostuje tradicionalni ‘vanjski’ član Mayalesa, Kristijan Beluhan. U tijeku je i snimanje spota za Malenu.

Početak koncerta najavljen je za 21:30. Ulaznice u pretprodaji možete kupiti za 45 kuna, dok ćete na ulazu morati izdvojiti 60 kuna. Ulaznice u pretprodaji potražite u Kavezu (Savska 160), Vintageu te Dirty Old shopu (Tratinska 18).

(Visited 147 times, 1 visits today)

Komentari