Glazba

Miro Kadoić i Maja Rivić otvaraju novi jazz program Vintage Industrial Bara

Foto: Vintage Industrial Bar
Vrijeme čitanja: 2 minute

Vintage Industrial Bar predstavlja novi program Jazz Story, a otvaranje je palo na mladu, perspektivnu i glasovitu Maju Rivić i Miro Kadoić Trio koji već 30 godina djeluje u svijetu jazza. Nakon što su zatvorili Jazz Garden, ekipa VIB-a otvara nešto intimniji program koji će se na mjesečnoj razini održavati u Vintage dvorani uz bolju kontrolu prostornih i popratnih audio-vizualnih intervencija.

Miro Kaodić je čovjek-konstanta na glazbenoj sceni već 30 godina. Svirao je s mnogim značajnim imenima svjetske i domaće (ne samo jazz) scene, kao što su Duke Ellington Orchestra, Orkestri HRT-a i RTV Slovenije, Parni Valjak, Dorian Grey itd. Nominiran je osam puta, a dobitnik je dva Porina. Njegov trio čine dva izuzetna svirača, Amerikanac Joe Kaplowitz, dobro poznat hrvatskoj publici, te jedan od najboljih bubnjara danas u Hrvatskoj, svestrani Marko Lazarić.

U Vintageu će se predstaviti s mladom pjevačkom zvijezdom i stalnom članicom Mimika orkestra Majom Rivić. Podrijetlom iz Zagreba, Rivić krajem 2010. odlazi u London na studij suvremenog i jazz-pjevanja i aranžiranja. Tamo zajedno sa saksofonistom i skladateljem Makom Murtićem osniva Mimika orkestar. Maja predvodi i sastav Maya & The Brassberries te nastupa s brojnim drugim sastavima jazz i world izričaja, poput Phaze Theory i Palumbo and The Funk, Grand Union Orkestar, Riot Ansambl, Jazz Orkestar HRT-a i drugi. Njezin su glas emitirali BBC Radio, Jazz FM, Treći program Hrvatskog radija, Radio Student, Radio 808. Nakon šest godina Londonskog života, Maja trenutno živi i radi u Zagrebu. Nastupa sa zagrebačkom inačicom Mimike i sastavom Maja’s Jazz Enthusiasm.

Kroz Jazz Garden ovog su ljeta prošli Zdenka Kovačiček, Branko Bogunović Pif, Gordana Marković, Tomislav Mihaljević, Bruno Mičetić, Melita Lovričević, Lela & Joe Kaplowitz, Valerija Nikolovska, Viktor Lipić, Franciska Fis, Ricardo Luque, Ana Klabučar, Oridano Gypsy Jazz Band i drugi, stoga ne sumnjamo i da će Jazz Story biti podjednako zanimljiv.

Be social

Komentari