Glazba

Kultura dostupna svima – Močvara nastavlja svoj program online!

Močvara
Foto: Press
Vrijeme čitanja: 3 minute

Već neko vrijeme iz sigurnosti svog doma gledamo live streamove Začarane Močvare, a organizacijski tim kluba odlučio je nastaviti s radom i kulturnim događanjima – online.

Začarana Močvara je probila led live streamovima, a zahvaljujući vanjskoj suradnici Lauri Tandarić (znate ju kao bubnjarku benda Seven Mouldy Figs), koja je uključena u rad i kreiranje programa, klub od kraja ožujka nastavlja s dnevnim aktivnostima i događanjima preko live streama na Facebook stranici Močvare.

Gdje se jedna vrata zatvore…

S obzirom na nastalu situaciju oko koronavirusa i restrikcije koje su snažno pogodile kulturni sektor, našem i vašem srcu dragi klub Močvara bio je prisiljen privremeno zatvoriti svoja vrata posjetiteljima. Ipak, to su samo ona fizička vrata, ona teška vrata puna godova, ona vrata koja vas nikad nisu pitala tko ste i što ste, u Močvari to nije važno.

Ona nevidljiva vrata, vrata uma, novih ideja i percepcije svega oko nas širom su nam otvorena već neko vrijeme. Od ulaska u svijet kulture dijeli nas klik ili dva. Već prvi odgođeni koncert je održan, 12. ožujka su nastupili Marinada, ŠećeЯ i Ivan Judas, ali ne iz Močvare, već iz drugih prostora i gradova u kojima su bili.

Od 30. ožujka putem svoje Facebook stanice klub uspijeva zadržati visok nivo održavanja online programa s još 26 različitih događanja (neki od izvođača koju su nastupili online su: J.R. August, Billie Joan, Stray Dogg, Denis Katanec, Fire in Cairo, Franto D. Romano, Đutko, Kralj Čačka i Nina Bajsić).

Za one koji ne znaju, Močvara već godinama organizira događanja za sve uzraste pa ste tako tamo do sada mogli odvesti svoje klince na radionice izrade igračaka i zmajeva, ali i bake i djedove na neki od redovnih koncerata Jimmyja Stanića ili na isprobavanje kulinarskih recepata uživo. Za sebe ste ipak mogli pronaći najviše zanimljivosti – od festivala, koncerata, izložbi, tribina, filmskih večeri pa do večeri poezije ili pak borbe kečera. Dio programa održavao se besplatno, dio uz donacije, a dio uz regularnu kupnju ulaznice u pretprodaji ili na dan koncerta.

Močvara
Foto: Press
U doba pandemije sadržaj besplatan za svakoga, donacije dobrodošle

Novost u cijelom tom svijetu live stream koncerata i događanja je mogućnost donacije za umjetnike i klub. Močvara je omogućila kupnju virtualne ulaznice za koncert vašeg najdražeg lokalnog benda ili događanje koje se održava online, ali i mogućnost podrške rada kluba gdje sami birate iznos donacije.

„Klupski prihodi su onemogućeni do daljnjega, a Močvara vas poziva da podržite njihov program uplatom donacije po vašem izboru. Bilo koja podrška je iznimno važna kako bi lakše prebrodili ovo stanje, pomogli da se scena održi i bili spremni na nastavak “živog” rada Močvare. U međuvremenu pratite naš redovni online program na Facebooku.”
– klub Močvara

Šest evenata u najavi, a stiže i iznenađenje iz Australije

Već u sljedećih tjedan dana možete virtualno popratiti 5 koncerata i jednu tribinu, a što je sve još klub pripremio za vas, moći ćete saznati na Facebook stranici Močvare.

Laura iz organizacijskog tima je u emisiji Radio Studenta najavila i koncertno iznenađenje iz Australije. Za više detalja o navedenom ćemo se još malo strpjeti, dobre stvari vrijedi čekati.

Razmišljajmo van okvira i ujedinimo se

Detaljnije informacije o mogućnosti donacije simboličnog iznosa ili onog po želji možete pronaći na ovom linku. Netko je izračunao sljedeće: Kad bi svatko od ljudi koji su lajkali Facebook stranicu Močvare mjesečno uplatio 50 lipa, klub bi imao i više nego dovoljno sredstava za neotežani rad.

Ovo vrijeme nije samo idealno za poziv na solidarizaciju i podršku svijetu kulture, nego i poticaj na jedinstvo i razmišljanje van okvira te shvaćanje kako minimalnim trudom zaista uvelike možemo pomoći jedni drugima i pridonijeti promjeni na bolje.

Be social

Komentari