Istaknuto
03.03.2021.

Vrijeme čitanja: 3 minute Još jedna nova glazba pruža priliku za glasanje za singl tjedna a borba se vodi između osam novih singlova. Tu su i strane preporuke za slušanje.

02.03.2021.

Vrijeme čitanja: 6 minute Upoznajte Čisteće medvjediće koji se brinu o očuvanju naših šuma te svojim radom ukazuju na problem onečišćenja okoliša. Čisto, čisto - ti je njihov moto.

Glazba

Druženje za cijelu obitelj u novom izdanju Močvarne aure

04.09.2019. Ziher.hrFoto: Jahvo Joža / Facebook.com
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nakon više nego uspješnog dnevnog događaja “Prvomajska jam fešta u Močvarnoj kuhinji”, Ana Stuparić (Udruga Avokado, Kolektiv Sjemenčice) i Mariana Vidmar (Centar za zaštitu životinja i prirode – Key, OPG Vidmar) nastavile su svoju misiju edukativnog i kulturnog sadržaja. Program je odmah preimenovan u Močvarna aura, a svako sljedeće izdanje veže posebna tema.

Novo izdanje Močvarne aure, koje će se održati u nedjelju 8. rujna, posvećeno je kraju ljeta i zabavnom dijelu povratka u školu. Program je namijenjen i djeci i odraslima. Zbog što bolje organizacije, organizatori mole da se obavezno unaprijed prijavite na radionice i trening za koje ste zainteresirani. Svoje prijave možete uputiti na mail udruga.avokado@gmail.com.


PROGRAM:


14:00 – 18:00 RADIONICA KUHANJA
U ovom događanju moći ćete sudjelovati na interaktivnoj radionici kuhanja, u kojoj ćemo vam pokazati kako jednostavno pripremiti zdrave i fine zalogaje koje možete jesti za užinu u školi ili pak na poslu. Naučit ćemo kako izraditi brze i ukusne namaze i polpete za najfinije burgere i sendviče. Sva hrana je biljnog porijekla.
Radionicu vodi Ana Stuparić, udruga Avokado.

14:00 – 19:00 RADIONICA IZRADE NASTAMBI
Dio događanja posvetili smo radionici izradi nastamba za životinje. Na nasipu ispod drveća smjestit ćemo naš mali pogon i pokazat ćemo vam kako izraditi kućice i hranilišta za ptice, ježeve, mačke i hotel za kukce. Tijekom radionice učit ćemo zašto je važno postavljati kućice i hranilišta, gdje ih se treba postaviti, u koje godišnje doba, kojom hranom treba hraniti koje životinje itd. Ova radionica bit će i reciklažna jer ćemo koristiti odbačene materijale, koji bi inače završili u smeću, a mi ćemo im na ovaj način dati novu namjenu. Kućice i hranilišta moći ćete ponijeti sa sobom i postaviti u svoju okolinu, te tako pomoći životinjama. Djeca koja žele mogu kućice i hranilišta postaviti i odnijeti u škole i vrtiće kako bi zajedno sa svojim vršnjacima doprinijeli očuvanju flore i faune.
Radionicu vodi Mariana Vidmar, Centar za zaštitu životinja i prirode – Key

17:00 – 19:00 TRENING NA ZRAČNIM APARATUSIMA
U trećem dijelu događanja moći ćete sudjelovati u vođenom treningu na zračnim aparatusima, poput svile i trapeza.
Usudite se odvojiti stopala od tla i kroz svoju snagu i kreativnost u ovom vođenom treningu zakoračite korak dalje u svojim mogućnostima. Volite cirkus? Na pravom ste mjestu.
Trening vode Ivana Pedljo i Lidija Šola, udruga Tricycle Trauma.

(Visited 23 times, 1 visits today)

Komentari