Glazba

Moonspell s čak tri predgrupe u Vintage industrial baru

Foto: facebook.com/moonspellband
Vrijeme čitanja: 2 minute

Portugalske gothic metal legende Moonspell će u utorak, 4. listopada, u sklopu „Road to Extinction“ turneje, nastupiti u zagrebačkom Vintage Industrial Baru uz čak tri predgrupe: The Foreshadowing, Eleine i Phantasmagoria.

Moonspell je osnovan 1992. godine, a dvije godine kasnije objavljuju svoje prvo izdanje, LP ”Under the Moonspell’‘. Godinu nakon toga objavljuju znameniti debi album ”Wolfheart”. S tim izdanjima su uz Paradise Lost, Tiamat i Type O Negative utrli put razvoju gothic metal žanra. Svjetski uspjeh su postigli u vrijeme ekspanzije gothic metala sredinom devedesetih s albumima „Irreligious“ i „Sin – Peceado“. S posljednje navedenim su dospjeli do prvog mjesta portugalske top liste. Hitovima Raven Claws, Mephisto, Opium, Magdalene te Second Skin s navedenih albuma, Moonspell se približava dark rock zvuku pa su prihvaćeni i među goth publikom izvan metal žanra.

Moonspell su objavili deset studijskih albuma, od kojih je posljednji, ”Extinct”, objavljen u ožujku prošle godine. S tim se albumom Moonspell vraćaju u svoje darkerske vode do te mjere da singl Medusalem neodoljivo podsjeća na The Sisters Of Mercy no u prepoznatljivom Moonspell zvuku. Turneja „Road to Extinction“ je još uvijek aktualna te će se ovaj koncert održati u sklopu njenog petog nastavka. Dan prije će nastupiti u klubu Mostovna u Novoj Gorici, a dan kasnije u beogradskom Domu Omladine.

Kao gosti će na sva tri spomenuta koncerta nastupiti čak tri benda; gothic doom metalci The Foreshadowing iz Rima koji predstavljaju svoj novi album „Seven Heads Ten Horns“ (Cyclone Empire Records), švedski symphonic metal band Eleine kojeg predvodi istoimena pjevačica te zagrebačke goth rock legende Phantasmagoria, predvođeni Tomijem Phantasmom.

Početak koncerta je najavljen za 19 sati, a cijena ulaznica iznosi 150 kn u pretprodaji, dok će na ulazu koštati170 kn. Ulaznice se mogu kupiti u Zagrebu: Dirty Old Shop – Tratinska 18, Kloto – Masarykova 14, Purgatory – Ozaljska 46, Octopus Piercing Studio – Gundulićeva 31, Rockmark – Berislavićeva 13, Vallhala Metal Bar, Radićeva 25.

Pretprodajno mjesto u Rijeci je Dallas Music Shop – Splitska 2A, a karte se na webu mogu kupiti preko On Parole i Eventim sustava.

Be social

Komentari