Istaknuto
04.12.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Ove godine provedite Advent na naš način, upoznajte nas kroz male božićne rituale, tradicije i sadržaje koji ispunjavaju naše adventske dane bojama veselja i zajedništva.

01.12.2021.

Vrijeme čitanja: 2 minute Ažurirajte se i ovog tjedna uz aktualne singlove s domaćeg glazbenog terena uz rubriku Nova glazba. Odaberite svog favorita i donesite mu vječnu slavu.

Istaknuto

“Na valovima feminizma” – Ljetna škola osvještavanja i osnaživanja

22.07.2021. Ziher.hrFoto: Platforma za reproduktivnu pravdu
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Platforma za reproduktivnu pravdu otvara prijave za ljetnu feminističku školu koja će se održati od 9. do 12. rujna u Šibeniku.

Prijavljeni će na ovogodišnjoj feminističkoj školi imati priliku uroniti u ‘valove’, odnosno različite pristupe i generacije feminizma. Pravo na pobačaj, (ne)dostupnost reproduktivnih prava različitim društvenim skupinama, seksualnost i seksualna edukacija, menstrualno siromaštvo, metode feminističkog aktivizma samo su neke od tema koje očekuju prijavljene. Osim toga poticat će se rasprave o različitim pitanjima koja se posljednje vrijeme otvaraju između feminističkim strujama.

Škola je namijenjena za 12 polaznica i polaznika, a prednost pri prijavi imaju osobe koje na aktivan način već sudjeluju u radu inicijativa i udruga koji se bave feminizmom i ljudskim pravima.

Tko je pokretač ove inicijative?

Platforma za reproduktivnu pravdu osnovana je 2017. godine na inicijativu feminističkog kolektiva fAktiv i Udruge za ljudska prava i građansku participaciju. Cilj joj je okupljanje zajednice koja se zanima i bori za očuvanje stečenih i podizanje razine reproduktivnih prava uopće. Okuplja udruge i organizacije čiji je fokus zanimanja na temama o pravima žena, ljudskim pravima, zagovaranjem sekularnosti, LGBTIQ pravima. Broji trideset aktivnih članica iz različitih akademskih, aktivističkih i umjetničkih krugova. Svima je zajednička želja za čuvanjem slobode, prava te osnaživanju zajednice.

Rok za prijavu je 31. srpnja 2021.

(Visited 132 times, 2 visits today)

Komentari