Istaknuto
11.08.2022.

Vrijeme čitanja: 7 minute Dvijetisućite su obilježile milenijalce, a ove pjesme ne samo 2002. godinu, nego i naše glazbene živote.

05.08.2022.

Vrijeme čitanja: 6 minute Lik Eddieja Munsona na neki je način arhetip i možemo ga svrstati u široku mrežu svojevrsne morfologije priče (gospon Propp, no pun intended), no on je također i tragedija našeg društva koje, iako čvrsto vjerujemo da nije tako, zapravo ne napreduje mnogo.

Istaknuto

“Na valovima feminizma” – Ljetna škola osvještavanja i osnaživanja

22.07.2021. Ziher.hrFoto: Platforma za reproduktivnu pravdu
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Platforma za reproduktivnu pravdu otvara prijave za ljetnu feminističku školu koja će se održati od 9. do 12. rujna u Šibeniku.

Prijavljeni će na ovogodišnjoj feminističkoj školi imati priliku uroniti u ‘valove’, odnosno različite pristupe i generacije feminizma. Pravo na pobačaj, (ne)dostupnost reproduktivnih prava različitim društvenim skupinama, seksualnost i seksualna edukacija, menstrualno siromaštvo, metode feminističkog aktivizma samo su neke od tema koje očekuju prijavljene. Osim toga poticat će se rasprave o različitim pitanjima koja se posljednje vrijeme otvaraju između feminističkim strujama.

Škola je namijenjena za 12 polaznica i polaznika, a prednost pri prijavi imaju osobe koje na aktivan način već sudjeluju u radu inicijativa i udruga koji se bave feminizmom i ljudskim pravima.

Tko je pokretač ove inicijative?

Platforma za reproduktivnu pravdu osnovana je 2017. godine na inicijativu feminističkog kolektiva fAktiv i Udruge za ljudska prava i građansku participaciju. Cilj joj je okupljanje zajednice koja se zanima i bori za očuvanje stečenih i podizanje razine reproduktivnih prava uopće. Okuplja udruge i organizacije čiji je fokus zanimanja na temama o pravima žena, ljudskim pravima, zagovaranjem sekularnosti, LGBTIQ pravima. Broji trideset aktivnih članica iz različitih akademskih, aktivističkih i umjetničkih krugova. Svima je zajednička želja za čuvanjem slobode, prava te osnaživanju zajednice.

Rok za prijavu je 31. srpnja 2021.

(Visited 163 times, 1 visits today)

Komentari