Glazba

Najava: Hard Island Festival pokorit će Zrće sa svojim hard core zvukom

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Press
Foto: Press

Prvi put u Hrvatsku, ali i u regiju stiže festival orijentiran ljubiteljima tvrđeg elektronskog zvuka i štovateljima hard dance scene. Riječ je o Hard Island Festivalu koji će se premijerno održati na već provjerenoj najpoznatijoj party plaži Zrće od 03. do 06. srpnja 2015.

Hard dance scena predstavlja onu tvrđu stranu elektronske glazbe koja ujedinjuje glazbene stilove kao što su hardcore, hardstyle, hardtechno, gabber i raw. Diljem svijeta broji milijune svojih poklonika, a u regiju u obliku ljetnog festivala stiže po prvi put.

Tijekom četiri dana i tri noći ujedinit će se vodeće organizacije, izvođači i labeli rastuće hard dance scene. U takav tvrdi kalibar spadaju globalno poznate organizacije Q-dance i Hardcore Italia, kao i glazbene etikete Dirty WorkzTraxtorm i Unite Records iz Belgije, Italije i Nizozemske. Hard Island je za svoje prvo izdanje slušao publiku te odabrao headlinere koje je DJ Mag svrstao među TOP 100 najboljih DJ-a na svijetu.

Tako Q-dance kao najveća organizacija na ovoj sceni predstavlja nizozemskog DJ-a Wildstyleza široj publici poznatog po hitu “Years of Summer”. Drugo veliko ime je osnivač najvećeg hardstyle labela Dirty Workz, DJ COONE iz Belgije, kojeg  vežu suradnje s izvođačima kao što su Lil Jon, Linkin Park, Steve Aoki, Like Mike i Dimitri Vegas. Osim za svoj, Coone izdaje i za Steve Aokijev label Dim Mak, a rezultat je pjesma “Can’t Stop The Swag” te remiks za Linkin Park i Steve Aokija ‘A Light That Never Comes’.

Treći dosad najavljeni headliner je DJ Zatox iz Italije, vlasnik etikete Unite Records, izumitelj glazbenog žanra Raw, koji trenutno promovira novi album “New World Order”. Za svoju stvar iz 2010. godine ‘Creation’ objavio je remiks natječaj koji je rezultirao s 232 remiksa, od čega je 173 objavljeno i bilo slobodno za besplatno preuzimanje.

Talijanski predstavnici tvrdog elektronskog zvuka na ovom će festivalu proslaviti 20 godina postojanja Traxtorma, vodećeg labela hard core scene osnovanog od strane The Stunned Guys, DJa i producenta koji je ’90-ih izdao nekoliko zlatnih ploča za legendarni hardcore koncept Thunderdome.

Na glavnim pozornicama Hard Island festivala Traxtormov zvuk predstavljat će dama po imenu Anime. Nazivaju je božicom hardcorea okarakteriziranu magnetičnom karizmom i moći koju iskazuje odabirom glazbe. Osim Anime, koliko su tvrdi pokazat će i muški dio Traxtorm Recordsa: Mad Dog, Art Of Fighters, The Stunned Guys, Alien T te Nico & Tetta, sve redom vodeći akteri i vizionari hard dance scene posljednjih 15 godina.

Dirty Works line up čine još tvrđim s norveškim duom Da Twekaz, koji predstavljaju novo doba hardstyle scene sa 66-tim mjestom na DJ Mag TOP 100 ljestvici. Zatim Dr. Rudeom, začetnikom belgijske Jump/Tek scene koji nosi nadimak ˈparty crasherˈ, te mladim dvojcem Noisecult.

Ovog će ljeta posjetitelji željni iskustva nešto drugačijeg  od onog na koje su navikli tijekom godina od kada je Zrće postalo epicentar zabave ovog dijela Europe, napokon doći na svoje.

Lista izvođača nadopunjavat će se kako se budu bližili vrući ljetni dani, a organizatori su se pobrinuli da Hard Island bude festival intimne i ekskluzivne atmosfere pa je u prodaju pušten vrlo limitirani broj ulaznica.

Budite informirani, pratite najave i novosti na službenoj stranici Hard Island Festivala i Facebooku.

Be social

Komentari