Glazba

Najava: Disciplin A Kitschme + And The Kid u Velikom pogonu Tvornice Kulture

Vrijeme čitanja: 2 minute
facebook.com/Disciplin A Kitschme
Foto: facebook.com/Disciplin A Kitschme 

Nakon malo manje od godinu dana beogradska Disciplin A Kitschme vraća se u Veliki pogon Tvornice kulture u kojem će 26. travnja premijerno predstaviti i novitete u bendu. Kao najavu novog albuma grupa je sredinom prosinca objavila odličan novi singl “Samo Disciplina” koji se ekskluzivno može poslušati na Deezeru.

Već iz prve fotografije vidi se da je bend iz tria postao kvartet. Naime, postavi se pridružio Igor Djeke koji svojom usnom harmonikom doprinosi kvalitetnoj buci Kojine družine.

Disciplin A Kitschme ili Disciplina Kičme jedan je od onih bendova čija muzika je preživjela test povijesti puno bolje nego što bi se na prvi pogled pomislilo. Uvijek drugačiji, hrabriji, skloniji nemogućim fuzijama i po mnogočemu ispred svog vremena Disciplina je odigrala ključnu ulogu u edukaciji generacija pokazavši im kako kreativnost nema granica kad imate široke poglede.

U knjizi “Yu 100: Najbolji albumi jugoslovenske rok I pop muzike” nalaze se sva tri Kojina remek djela nastala do raspada države, “Sviđa mi se da ti ne bude prijatno”, “Zeleni Zub na planeti dosade” I “Svi za mnom!”, što je pokazatelj iznimne autorske kvalitete i vizionarstva. Niti albumi u 90-tima nisu bitno zaostajali, ali preklanjski “Uf!” dokazao je da i nakon tri desetljeća na sceni Zeleni Zub nije izgubio oštricu.

And The Kid

Foto: facebook.com/ And The Kid
Foto: facebook.com/ And The Kid

Iako kao bend postoje tek tri godine, a nešto manje od polovine materijala na ovom albumu datira još iz samih početaka, kažu da već imaju gotove pjesme i za naredno izdanje. Inspiracije im izgleda ne manjka. Njihovo autentično i uvjerljivo premjeravanje panorame onih društvenih slojeva koje gnječi prljava čizma krupnog kapitala i konstantna pljačka kleptomanskih skorojevića posjeduje britkost ljudi koji nemaju više što izgubiti. Oni žele, kao što govori pjesma Boy Breaks Formation, izbiti iz formacije ukalupljenog i normiranog života, ali bivaju uvijek primorani natrag u red. Ljubav je u njihovom svijetu kupljiva za šaku ‘deutschmarks’, ali ona prava ipak je ujedno možda i jedini spas.

Ulaznice za koncert Discipline u prodaji su po cijeni od 70 kn. Cijena na dan nastupa iznosit će 90 kn.

Službena prodajna mjesta: Tvornica kulture, Entrio i Eventim.

Be social

Komentari