Istaknuto
23.09.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Uz strane preporuke za slušanje, Nova glazba i ovog tjedna donosi devet novih domaćih i regionalnih glazbenih noviteta u borbi za singl tjedna.

14.09.2020.

Vrijeme čitanja: 7 minute Koliko vam je dobar bio godišnji na skali od 1 do 'Ziherung od svibnja izlazi u rujnu'?

Glazba

Najava – Dostava Zvuka #16: Za neposlušnu djecu i omladinu

08.10.2014. Helena KezerićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Press

Foto: Press

Srijeda je neradna što znači da će petak doći brže, a planovi o vikendu se dinstaju u smočnici pored teglice ajvara. Nema veze, donosimo vam najavu za koncert u Orahovici koji će se održati 10.10. Zvuči kao savršena izlika za bijeg iz Zagreba, u kojem kao da ponekad vlada sezona kiselih krastavaca. Ako ste pustolovno nastrojeni ili vam je jednostavno dosadila rutina cuganja na kvartu, skupite ekipu i put pod noge.

Udruga Dostava Zvuka predstavlja punk manifestaciju u klubu Blues u Orahovici pod krilaticom ”Za neposlušnu djecu i omladinu”. Upad je slobodan a svečanost počinje u 21:00. Predlažemo da iz nadubljeg kutka ormara izvučete najdražu opravicu jer će za vas nastupati sljedeći bendovi:

DEBELI PRECJEDNIK FAT PREZIDENT

Novi EP „Povijest bolesti“ je vani. Da, genijalan je i svi bruje o njemu. Može se dobiti besplatno, ali veća čar bi bila imati ga u obliku ploče. Dečki skupljaju dobrovoljne priloge za vinil izdanje, a zasad su na 29% potrebnog iznosa. Sve potrebne informacije u vezi donacija su potpuno transparentne i mogu se pronaći na njihovim internet stranicama. Nećemo uopće spominjati kako su ove godine proslavili 20. obljetnicu postojanja i koliko su obogatili hrvatsku punk scenu svojim djelovanjem. Osijek ne može biti ponosniji. Pročitajte izvještaj s nastupa na koncertu “Svoga tijela gospodar” prošlog vikenda.

Grupa Tvog Života

Agro-sexuall šank-pank bend iz Osijeka s istančanim osjećajem za lijepo krije se iza imena koje se rado spominje. Djeluju od ljeta 2001. godine. Broje manje pretumbacije u sastavu, od proljeća 2005. današnju postavu čine Bara na basu, Remba na gitari, Hadž za bubnjevima i Mrak kao vokalni vođa. Dečki dosljedno slijede moto „kroz šegu, ševu, šoru i mačevanje – provući i koju pametnu!“, što se i vrlo jasno iščitava iz njihovih pjesama i interakcije s ljudima. Najavljuju novi album na kojem trenutno rade i vole pitu od bunike. Ostalo znate jer ipak je to Grupa Tvog Života.

Burning Skies Bring Tears

Opisuju se kao progresivni atmosferični rock sastav prožet psihodelijom. Čeveročlana postava dolazi iz Orahovice, a po kuloarima se priča da ih čeka svijetla budućnost. Nastali su prošle, 2013. godine i u napad krenuli autorskim stvarima, koje izazivaju samo pozitivne reakcije kod publike. Eksperimentiranje i više instrumentalnih dionica ono su čemu teže pri stvaranju glazbe. Dobar glas daleko se čuje, a bolji još dalje, pa smo tako u Zagrebu čuli kako su Matej, Benjamin, Damjan i Jurica zaista jedinstven sastav, kakav se kod nas još do sada nije mogao čuti. U narodu kažu kako je upravo znatiželja ubila mačku. Zadovoljavanje znatiželje u vezi zvuka koji proizvode ovi samozatajni mladići neće nikoga ubiti. Može samo oduševiti.

U klubu Blues, osim što ćete moći slušati ove glazbene poslastice, moći ćete nešto i osvojiti. Dijelit će se tri Ferragosto JAM paketa koji će sadržavati Ferrafosto JAM 7 torbu, majicu, limenku OS piva i ulaznicu za osmo po redu izdanje Ferragosto JAM festivala. Sretno!

 

(Visited 113 times, 1 visits today)

Komentari