Glazba

Najava – RockOff: Festival novog zvuka predstavlja Nosače Zvuka,Kinoklub i M.O.R.T.

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Press
Foto: Press

Drugi nastavak RockOff-a – Festivala novog zvuka, održat će se večeras, 09.10. u malom Pogonu zagrebačke Tvornice Kulture. U nastavku donosimo informacije o organizaciji, žiriju i večerašnjim izvođačima.

Festival novog zvuka u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja otvara radijski, medijski i koncertni prostor mladim bendovima koje je odabrao stručni žiri predvođen Hrvojem Horvatom. Uz Horvata, žiri su činila neka od najistaknutijih imena hrvatske glazbene industrije, poput Josipe Lisac, Damira Martinovića Mrle te producentsko-skladateljskog dvojca iz Svadbasa, Jure Ferine i Pavla Miholjevića.

Uz intenzivan airplay, svih 18 izvođača predstavit će se mini koncertima u malom pogonu zagrebačke Tvornice kulture. Ciklus je započeo već 3. listopada, a otvorili su ga Silente, Radio Luksemburg i Mjuzikl. Večeras, 9. listopada nastupit će  Kinoklub, Nosači Zvuka i M.O.R.T. Tjedan dana kasnije, 16. listopada, očekuju nas nastupi grupa Sane, And The Kid i Orange Strips. Grupe Libar, Morso i Big Strip Gorila zasvirat će 23.10., a 30.10. predstavit će se Krešo i kisele kiše, Gatuzo i Markiz. Posljednji termin u malom pogonu, 6. studenog, rezerviran je za “večer ženskog pisma” kada će nastupiti Sara Renar, Queen Of Sabe i F5. Finale RockOff festivala održat će 8. studenog u Velikom Pogonu Tvornice kulture uz snimanje Hrvatske radiotelevizije.

Nosači Zvuka postoje od početka 2011. godine. Od tada pa do danas postavu čine Cvitko Galić (vokal/gitara), Toni Domazet (klavijature/back vokal), Josip Babić (bas) i Natko Vrgoč (bubanj). Svoje ideje i vizije života kreativno pretvaraju u autorske pjesme u kojima kombiniraju elemente funka, popa, rocka i bluesa stvarajući unikatan, odnosno funkastičan zvuk.

 

Kinkolub je svojevrstan fenomen od benda. Veseli Zagrepčani, nakon relativno kratke stanke, nastavljaju snažno i agresivno. Nedavno su izbacili EP Henganje. KinoKlub je od samog početka bio poprilično popularan bend, a pjesme Vrati se u Zagreb i Za nju iskakale su iz pašteta po radio valovima. Danas ih možemo čuti i kao pozadinu reklama u pauzi između najdražih sapunica. Slovili su kao bend čija je publika pretežno srednjoškolskog uzrasta, no taj podatak je uspješno opovrgnut nedavnim nastupom u krcatom KSET-u. Filozofija Kinokluba zaista jest henganje i zezancija, opisivali su ih kao šaku u oko ozbiljnim glazbenicima, no unatoč svemu tome, Kinoklub se može pohvaliti odličnom energijom za vrijeme nastupa i zavidnim odazivom publike. Mario, Goran, Damjan i Luka stvaraju zaraznu glazbu, a mnogi će večeras u Tvornicu Kulture doći samo zbog njih.

M.O.R.T. je beskompromisni autorski punk – blues sastav koji dolazi iz Sinja. Poznati su po žestokom zvuku i živim nastupima. Kostur benda, John, Zvrk i Kikos, egzistiraju još od jeseni 2003. godine s čestim izmjenama ostalih članova. Bend od ljeta 2011. počinje s ozbiljnim radom i čestim nastupima. Krajem 2012. godine izašao je prvi puni demo album Vrhunsko dno“. Do sada su izbacili singlove Tango, Pas i Meni se skače koji su vrlo dobro prihvaćeni kod publike i kritičara. U srpnju ove godine izašao je album Odjel za žešće koji osvaja kritike.

 

Upad je 30 kuna, a početak u 21:00h.

Be social

Komentari