Glazba

Najava: Vikend u Akc Attacku !

Foto: facebook.com
Vrijeme čitanja: 3 minute

 

Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Četvrtak, 29. 5

LA kvartet Bestial Mouths karakterizira sirova energija i katarzični live nastupi. Predvođen opsjednutim silovitim vokalom Lynette Cerezo, nekakve nezakonite kćeri Siouxsie Sioux i Diamande Galás, bend spaja noise, post-punk i rane industrial utjecaje s modernom elektronikom. Nabrijani i bučni sintezajteri te tribal ritmovi dobiveni kombiniranjem bubnjeva i programiranih beatova daju zvuk koji je istovremeno moderan i primordialan. Iako se u video spotovima rado poigravaju gotičarskom ikonografijom, Bestial Mouths su miljama daleko od tipičnog mračnjačkog benda. Njihova rana izdanja objavljena su na Dais Records, za koje su izdavali i, primjerice, Genesis Breyer P-Orridge, Prurient i Cold Cave, a dodamo li abrazivnom zvuku činjenicu da je na drugom albumu, prošlogodišnjem ‘Bestial Mouths’, s njima surađivao cijenjeni producent elektronske glazbe, Egyptrixx (Night Slugs Records), postaje jasno da se ovdje radi o posebnoj zvjerci.

U ulozi predgrupe naći će se samoproglašeno najbolji hrvatski industrial i post-industrial bend! Babilonci su nepopravljivi hohštapleri pseudobuke koji u protuprirodnim žanrovskim srastanjima pogubljuju smisao tamo gdje i ne treba. Čegrtanje u prazno, eksplozije, krokodili i naše iskreno saučešće. Takve majka samo jednom rađa!

Za glazbu prije i poslije koncerta zadužena je još neviđena DJ inkarnacija Žive muzike pod imenom Tajga&Tundra. Njihova okosnica je moderna obitelj sačinjena od mračne techno muzike cijepljene eksperimentalnim i industrial utjecajima. Najcrniji ikad partij; svježe i odvratno!

Donnie & Fluff Lord su vizualni majstori ceremonije koji će nahraniti vaše oči mapiranom VJ instalacijom pripremljenom specijalno za ovu prigodu. Much art, such okkvlt.

Upad: 35 kn. (Na ulazu!)
Iskustvo: Neprocjenjivo.

 

Petak, 30.5. AKC Medika / AKC Attack / Chakka’s Room / Grey Room

Pistolero
Pistolero

PISTOLERO

Zatvaranje sezone u stilu na 3 floora.

ATTACK

Breakbeat / Future Jungle / Psy-Breaks / Tech-Funk / Psy-Tech-Trance

MORPH [Hypnodelix]

ZMAYO [Pistolero]

KIRG [Pistolero]

AKIRA [Pistolero]

Video: Tanja & 400 Zečeva / Wild Bronco

CHAKKA’S ROOM

Glitch Hop / Bass / Dancehall / Reggae / Dub / Dubstep

207 [Bacon Dubs / Indigo Movement]

JAHSTICE SOUND [Bamwise / Pistolero Rec.]

LINDARSKI [Pistolero]

PETER POSH [No Behaviour]

GREY ROOM

Forest / Fullon / Psy-Trance / Drum’n’Bass / Neurofunk

WHAT THE FUNK [Break-Fast / Global Energy]

JAN BECELE [Trip To Zion]

JACK THE TRIPPER [Tripping Trolls / CupusKactus]

3LOWBEAT [Hypnodelix]

Video: CupusKactus

Ulaz je 25 kn do ponoći a 35 kn kasnije.

 

 Subota, 31.5. Akc Attack

Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Jedanaest godina smo čekali novi album puležanskog punk benda Fakofbolan. “…ako ne možeš napraviti sam bar pokvari drugome…” izdan je za Pozitivan Ritam te još jedan u nizu izvrsnih albuma jednog od najdugovječnijih i najkvalitetnijih bendova domaće punk scene. Zagrebačka publika imati će privilegiju promociju slušati dva dana u dva različita prostora. Za bend koji od svojih početaka njeguje DIY etiku logičan je izbor promociju svirati u dva zagrebačka kluba koji djeluju prema istim načelima AKC Attack i KSET.
Album možete kupiti u digitalnom, CD ili vinilnom formatu. LP izdanje prava je poslastica za kolekcionare jer je uz ploču objavljen i strip u kojem je 11 domaćih i stranih umjetnika ilustracijom predstavilo jednu od pjesama s albuma. Možemo očekivati da nas FOB-ovci na promociji neće ostaviti gladnima ni starih hitova sa ostalih albuma.
Sve u svemu to će biti večer za pamćenje. Večer tokom koje ćemo svi zajedno još jednom dokazati da određene trideset godina izlizane fraze više nisu vrijedne spomene. Da, naravno da je živ. Nikada ni neće umrijeti.


Prva predgrupa je neplanirano osnovana 1995. u Čakovcu, a do danas praši svoju autentičnu verziju uličnog oi punka, dok im kao inspiracija služe bendovi poput G.B.H, THE CASULTIES i UK SUBS. U siječnju ove godine uspješno su odradili EU turneju u sklopu koje su imali čast odsvirati koncerte u Engleskoj, Nizozemskoj, Češkoj, Njemačkoj i Sloveniji. Riječ je naravno o Bakterijama.

Bootstock je Oi! sa ska uletima iz Ivanića. Kvalitetno, uvježbano i sa srcem. Pokretač i glavna inspiracija peteročlanog benda su prijateljstvo, zabava i životne radosti te miks klasičnog oi i trad ska zvuka.

Karte za koncert možete kupiti od 07.05. u pretprodaji u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) po cijeni od 40 kn ili na dan koncerta po cijeni od 50 kn. Ulaz Attack!-a otvara se u 21h.

Broj karata je ograničen.

Za ulazak u ATTACK! sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu ATTACK!-a. Ponesite ih, izbjegnite gužvu i potrošite 5 kn na nešto pametnije!

 

Be social

Komentari