Glazba

Najava – Živ Žar Žur: Francuski electro blues bend Oui Oui Oui i kantautor Ivan Škrabe

Foto: https://www.facebook.com/zivzarzur
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: https://www.facebook.com/zivzarzur
Foto: https://www.facebook.com/zivzarzur

Sezona programa Živ Žar Žur se nastavlja u francusko-kantautorskom tonu, a sljedeći koncert će se održati 29. prosinca u klubu Attack. Iz Lyona stižu nostalgični Oui Oui Oui, a teren će im pripremiti zagrebački Jaskanac i šansonijer Ivan Škrabe. Pa o čemu se zapravo radi?

Violončelo koje je simpatično. Malo bluesa koji čini rock. Malo electra da se bude u duhu današnjeg vremena. Malo popa, malo pjevanja, malo video zapisa i to bi bio Oui Oui Oui.

Ovaj bend iz Lyona je nastao kao rezultat susreta triju glazbenika: Manona, Arthura i Jacquesa. Njihov svemir može se opisati kao dream-pop, negdje između bluesa i indie rocka, ujedinjeni nostalgičnim i krhkim vokalom. Glasovi, ritam mašine, sintesajzeri, gitara i čelo smiksani su na način koji bi mogli usporediti s Metronomy ili Au Revoir Simone. Nastup im traje oko pedeset minuta i uključuje video projekciju koja će vam pružiti ugođaj road tripa i koja služi rasvjetljavanju nastupa.

Ivan Škrabe je kantautor iz Jastrebarskog, odnedavno sa zagrebačkom adresom. Godine 2006, nakon lokalnog festivala i jednog patuljka, otvara MySpace gdje dijeleći svoju glazbu upoznaje autore sličnog senzibiliteta. Slijede pozivi na koncerte. Gitarom i usnom harmonikom obišao je razne festivale, kantautorske večeri, a moglo ga se čuti i na zagrebačkim ulicama.

Iza sebe ima dva mini albuma nastala „u jednom dahu“: EP 2010. i “Plavo ljeto” (2013), a njegove pjesme nalaze se na raznim kompilacijama. Nedavno mu se pridružio Bruno Vidović Vorbeger na bubnju i Ivan Glasnović na električnoj gitari, no ovaj put nastupa solo te mu je prvi studijski album napokon u nastanku.

E da, i upad na ovaj koncert je u potpunosti besplatan – ali je dobrovoljna donacija čiji sav iznos ide izvođačima i više nego dobrodošla.

Be social

Komentari