Istaknuto
23.09.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Uz strane preporuke za slušanje, Nova glazba i ovog tjedna donosi devet novih domaćih i regionalnih glazbenih noviteta u borbi za singl tjedna.

14.09.2020.

Vrijeme čitanja: 7 minute Koliko vam je dobar bio godišnji na skali od 1 do 'Ziherung od svibnja izlazi u rujnu'?

Glazba

Najavljena nova sezona indie emo gigova – Nothing po treći put u Zagrebu

01.07.2018. Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

U novoj koncertnoj sezoni, Indie emo naočale skromno, ali ponosno najavljuju povratak izvrsnih philadelphijskih shoegazera Nothing, koji nas po treći put dolaze oglušiti svojim bučnim uspješnicama!

Philadelphija, američki grad s najviše dobrih bendova po glavi stanovnika

Nismo sigurni zašto je tome tako, ali činjenica je da je u posljednjih pet godina Philadelphija postala američki grad s najviše dobrih bendova po glavi stanovnika – prisjetimo se samo grupa poput Beach Slang, Hop Along i Sheer Mag koje smo u bližoj prošlosti imali priliku gledati u Močvari.

U kategoriju dobrog benda iz Philadelphije bez ikakve dvojbe spada i Nothing, već nekoliko godina najhvaljeniji shoegaze bend naše generacije. S obzirom na to da su ovdje ipak svirali već dva puta, za naslutiti je da o njima svi znaju sve, no za one slabije upućene, evo kratke povijesti grupe Nothing.

Sve o Nothing

Započeli 2010. kao terapijski solo projekt Domenica Palerma, kojem je takvo što bilo prijeko potrebno zbog neurednog života i boravka u ustanovi za osobe lišene slobode, ubrzo su mu se pridružili gitarist Brandon Setta i bubnjar Kyle Kimball, nakon čega se skromni solo projekt zahuktao i, poslije nekolicine EP-ja, 2014. rezultirao punokrvnim bendom s genijalnim debitantskim albumom, “Guilty of Everything“, objavljenim za veliki Relapse Records. Nakon dvije godine stalnih turneja i Domenicove hospitalizacije i zdravstvenih problema nastalih uslijed premlaćivanja od strane nekolicine hulja, Nothing se 2016. vraćaju s odličnim drugim albumom, “Tired Of Tomorrow“, nakon brojnih peripetija (vidi pod: Martin Shkreli) također objavljenim od strane Relapsea.

No vratimo se u sadašnjost, u kojoj su Nothing pojačani novim basistom, Aaronom Heardom, pod metaforičkom producentskom palicom (metaforičkom jer ne vidimo zašto bi producenti koristili palice?) Johna Agnella (Dinosaur Jr, Breeders, Sonic Youth, Kurt Vile…) snimili treći album, “Dance On The Blacktop“, koji će krajem kolovoza, baš kao i prošla dva, objaviti Relapse. Ako je suditi po prvom singlu, Zero Day, ovaj album neće nimalo zaostajati za prošlima!

Da završimo u velikom stilu, posegnut ćemo za ekscerptima iz najava prošlih dvaju zagrebačkih koncerata grupe Nothing i reći vam da zaboravite na My Bloody Valentine, The Jesus And Mary Chain, Ride i ostale jer je Nothing shoegaze iduće razine te podsjetiti da Domenic, Brandon, Aaron i Kyle uživo čine opasnu i fantastičnu skupinu energičnih glazbenika koji vole rock!

Ulaznice

Rock volimo i mi, tako da je suvišno reći da se ovom koncertu izuzetno veselimo! Ulaznice u pretprodaji možete kupiti po cijeni od 65 kuna. Na ulazu će biti 80 kuna.

(Visited 100 times, 1 visits today)

Komentari