Glazba

Nastup kolektiva Acid Arab prebačen je u Veliki pogon tvornice kulture

Izvor fotografije: Facebook.com / acidarab
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Zavodljivom mješavinom zapadnjačke elektronske glazbe I istočnjačkih zvukova I vokala pariški Acid Arab osvajaju klubove i festivale u više od 260 nastupa na četiri kontinenta otkad su 2016. Objavili sjajan debi “Musique de France”. “Jdid” ili “Novo” u prijevodu s arapskog, njihovo je aktualno izdanje, staro svega mjesec dana i predstavlja veliki korak naprijed na njihovom putu kojim produbljuju dijalog sjevernih, južnih i istočnih obala Mediterana.

Novi materijal uključuje vokalne suradnje s alžirskim umjetnicima Radiaom Menel, Sofiane Saidi, Amelom Wahbyem i Cheikhom Hadjla i Turčinom Cemom Yildizom. Svoj izvođački obol dao je I klavijaturist Rizan Said, a nekoliko pjesama napravljene su s tunizijsko/belgijskim producentom Ammarom 808 i Led Filles d’ llighadad iz Nigera. Album “Jdid” objavljen je 18. listopada, uz najavni singl “Malek Ya Zahri” na kojem featuring potpisuje Cheikha Hadjla.

U Tvornici kulture podršku Acid Arabu dat će tri izuzetno aktivna aktera ovdašnje klupske scene: Babilonska, Pepi Jogarde i Sladoled.

Ulaznice

Cijena ulaznice iznosi 80 kuna u pretprodaji te 100 kuna na dan koncerta. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13), sva prodajna mjesta Entria te www.entrio.hr.

Ovaj event jedan je u nizu koncerata koji se održavaju pod zajedničkim nazivom Fall festival, jer festivala nikad dosta, a u sklopu kojeg u Tvornici nastupaju i Acid Mothers Temple, Repetitor i Mark Lanegan. Jedinstvena festivalska ulaznica za sve koncerte je 290 kuna.

Be social

Komentari