boris bućan
25. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 3 minute Boris Bućan, jedan od najvećih suvremenih hrvatskih slikara preminuo je 18. svibnja u 77. godini, a u nastavku donosimo pregled njegovih najpoznatijih djela.

tina turner
24. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nakon duge i teške bolesti u 83. godini napustila nas je kraljica rock n’ rolla Tina Turner.

Izvedbene umjetnosti

Ne propustite: „Moderna Afrodita” ovog četvrtka u Nevidljivoj Močvari

moderna afrodita
Foto: PERO PENX
Vrijeme čitanja: < 1 minute

U četvrtak, 15. rujna, teatar „Studio 9“ u suradnji s Kazalištem u Močvari donosi nam predstavu „Moderna Afrodita”. Radi se o izvedbi nezavisnih kazalištarki; autorica i izvođačica, Karmen Sunčane Lovrić i Katarine Arbanas.

„Moderna Afrodita” je crnohumorna hit komedija koja progovara o društvenim ulogama, stereotipima, nametnutim standardima ljepote i uspješnosti, problemima i predrasudama koje ženama nameće suvremeni način života u srazu s tradicionalnim društvenim obrascima, te posebice, odnosu samih žena jedne prema drugoj.

U ovoj zabavnoj predstavi za žene i muškarce (16+), autorice se na komičan način poigravaju idejom umjetno stvorenog virtualnog modela moderne žene, koja u svakom trenutku sve može i uspijeva, koja je samostalna i samosvjesna, ali po mjeri i ukusu tradicionalnih patrijarhalnih normi. Ona je istovremeno snažna i nježna, seksi i čedna, emancipirana i submisivna, svetica i kurva, uspješna poslovna žena, majka i domaćica – ona je „žena, majka, kraljica”.

Protagonistice predstave dvije su, na prvi pogled, potpuno različite žene, koje se slučajno susreću na „nevjerojatnom, po izboru svjetskih stručnjaka pomno osmišljenom transformirajućem wellness programu”, koji može riješiti sve njihove životne probleme.

Iako od prvog trena, između Marije i Magdalene frcaju međusobne predrasude i osude, spletom okolnosti one skidaju svoje socijalne maske, otkrivaju si međusobno svoja prava lica, te upravo iz njihovog međusobnog kontakta dolazi do neočekivanog preobražaja.

Ako se nađete u blizini ovog kultnog zagrebačkog kluba, ne propustite posjetiti predstavu, a karte možete kupiti putem sustava Entrio po cijeni od 60 kuna.

(Visited 118 times, 1 visits today)
Be social

Komentari