Film

Novo u kinu: Napeti ljubavni trokuti i nemilosrdni ubojice u svibnju

Novo u kinu - svibanj 2024
Vrijeme čitanja: 2 minute

Napeti ljubavni trokuti, nemilosrdni plaćene ubojice, mračna i distopijska budućnost, grozomorni horori, ali i čarobni svijet dječje mašte tu su samo za vas u obliku svibanjskih novosti u kinu!

„Izazivači”, 2. svibnja

Zvijezda 2024. godine znana kao Zendaya vraća se u novom filmu Luce Guadagnina („Call Me By Your Name”) i to kao trenerica tenisa usred ljubavnog trokuta sa svojim suprugom i njegovim nekadašnjim prijateljem. Glazbu su skladali Trent Reznor i Atticus Ross.

„Odlazak plaćenog ubojice”, 2. svibnja

Michael Keaton režira i glumi u filmu o plaćenom ubojici koji se muči s demencijom, ali i demonima prošlosti i sadašnjosti. Društvo mu čine Al Pacino, James Marsden i drugi.

„Puls grada”, 9. svibnja

Sean Penn i Tye Sheridan glume dvojicu medicinskih tehničara koji se svakodnevno muče s užurbanim ritmom grada i opasnostima koje se skrivaju na svakom koraku.

„Planet majmuna: Novo kraljevstvo”, 9. svibnja

Nekoliko godina nakon Cezarove vladavine majmunska vrsta postala je dominantna, a ljudska je svedena na život u sjeni. Sve se mijenja dolaskom tiranskog vođe majmuna i jednog mladog majmuna koji počinje otkrivati mračne tajne koje ga tjeraju da ispita sve što je dosad znao.

Glume Freya Allan, Kevin Durand, William H. Macy i drugi. Glazbu sklada John Paesano („Daredevil”).

„Počinjemo od kraja”, 9. svibnja

Intimni i poetski prikaz jedne majke i njenog djeteta smješten u distopijski London, a nastao je prema hvaljenom romanu Megan Hunter. Glume Jodie Comer, Benedict Cumberbatch, Joel Fry, Mark Strong i drugi.

„Do zadnjeg udaha”, 16. svibnja

Distopijska Zemlja u dalekoj budućnosti tema je i filma „Do zadnjeg udaha” u kojem glume Milla Jovovich, Jennifer Hudson, Sam Worthington, Common i drugi kao posljednji stanovnici Zemlje koja je postala negostoljubivo mjesto za život.

„Stranci: Prvo poglavlje”, 16. svibnja

Jedan običan kvar auta natjerat će mladi par da ostanu u Airbnbu u kojem će ih uskoro napasti troje stranaca. Borba za život može započeti!

„Imaginarni prijatelji”, 16. svibnja

Iz kreativnog uma Johna Krasinskog dolazi film o imaginarnim prijateljima koji će krenuti na čarobno putovanje kako bi se ujedinili s djecom i odraslima kojima su pratitelji kroz život.

Redatelj i scenarist Krasinski okupio je sjajnu glumačku ekipu koju čine Ryan Reynolds, Steve Carell, Phoebe Waller-Bridge, Emily Blunt, Matt Damon, Sam Rockwell, Blake Lively, George Clooney, Keegan-Michael Key, Bradley Cooper i drugi. Za glazbu je bio zadužen sjajni Michael Giacchino.

„Furiosa: Saga o Pobješnjelom Maxu”, 23. svibnja

Redatelj George Miller ponovno se vraća u novom poglavlju sage o Mad Maxu u obliku prednastavka o Furiosi, mladoj ženi koja se nađe usred borbe za prevlast dvojice tirana, Gospodara Dementusa i Besmrtnog Joea. Glavne zvijezde novog filma su Anya Taylor-Joy i Chris Hemsworth.

Be social

Komentari