Glazba

Od petka do nedjelje, otvaranje 3. sezone kluba Klub.

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Otvaranje 3. sezone kluba Klub. traje od petka do nedjelje, odnosno od 11. do 13. rujna. Program “Od petka do nedjelje” predstavlja DJ partyje, graffiti jam, kviz znanja, koncerte…pa krenimo redom.

Petak, odnosno prvi dan, rezerviran je za Buchqrish w. DJ Hlad (Take Me Out).  Program je to koji se teško objasniti budući da bi najavili kako se pušta sve, a opet ne baš sve.Z avrti se i RnB i hip hop, pa uleti rock block, zatim playere vrti Hlad da utjeruje indie dugove, pa smo veselo pijani i bude neka domaćica… Čovjek se pogubi u svim tim programima, žanrovima pa je najlakše reć da se vrti sve! Ulaz je besplatan.

Foto: press
Foto: press

Drugi dan otvaranja nove sezone start već od 11h uz graffitere i Blaw Blaw kolektiv, a navečer se seli u Klub uz besplatan koncert i melodic punk rock uspješnice.  Zidovi u dvorištu Beertije u novoj sezoni će biti šareniji i veseliji, a artisti zaduženi za njihov novi look su: Chez, Caser, Modul, Royal, Bare, Casino, Nikone &Thorn.  Da atmosfera bude na nivou zaduženi su Blaw Blaw kolektiv i njihov program Goldie, ovog puta u nešto mekšoj, chill verziji, a službeno predstavljanje je 18. rujna. u Klubu, dakako.

U 21 sat počinje program u klubu, a obilježit će ga punk fešta s bendovima Wish Upon A Star i Bandage, dok se after skriva pod imenom Don’t punk with my heart. Wish Upon A Star je melodic punk rock bend iz Atene. Momci su odradili nekoliko europskih turneja, točnije četiri, a u Klubu će predstaviti svoj treći album.  Kao support nastupaju punk rockeri s istim prebivalištem, Atena. Bandage nastaje 2010. godine, a uzore i inspiraciju pronalaze u brzim i melodičnim ritmovima 90-ih. Ulaz je također slobodan, kao ina after. Nakon nastupa bendova do sitnih će vas sati probranim punk poskočicama zabavljati DJ Volchok. Prekaljeni as ove melodic punk igre. Katastrofalan skejter, ali dobar čovjek. Skidanje majica. Groteskan prikaz apsolventskog putovanja u Zakynthos. Sudar gyrosa i burgera, Mediterana i Tihog oceana. Kalifornijski pir.

Treći dan počinje nešto ležernije. Dakle nedjelja, 19 sati, opći kviz znanja u režiji ekipe “Tvornica kvizova”. Dosta dugo nije bilo kviza na otvorenom u Beertiji, pa je otvaranje sezone idealna prilika za iskupljenje. Prijavite vaš tim na quiz@yem.hr ili na zid eventa. Upad na koncert  koji slijedi oko 9 sati je 25/35kn, a radi se o dva vrlo perspektivna benda. The Magic Castels stižu ravno s izuzetno jake etikete u vlasništvu Antona Newcomba, The Magic Castles po prvi puta stiže Europi isporučiti svoju dozu psihodelije. Inspirirani sastavima poput Spacemen 3, Velvet Underground i Brian Jonestown Massacre, donose kaleidoskop sanjive atmosfere potpomognute laganim riffovima i klavijaturama, uz hvalospjeve kritike koja više baš i nije naklonjena svima u ovom žanru, ako se uzme u obzir koliko bendova trenutno “nosi” neo-psihodelični rock. Društvo kao predgrupa će im praviti zagrebački Lolacoaster, koji iza sebe zasada ima jedan ali vrijedan nastup u Zagrebu. Predvođeni misterioznom Julijom, stvaraju mračan i misteriozan rock inspiriran noir-filmovima i fiktivnom femme-fatale junakinjom Lolom. Ritam sekciju predvodi Nikola Švenda, inače bubnjar popularnih Mokrih Gljiva.

P.S. Klub u novoj sezoni radi do 5 ujutro.

Be social

Komentari