Istaknuto
21.05.2022.

Vrijeme čitanja: 3 minute Nova godina - novi ja. Naravno da ne - koliko god želio da taj statement bude točan. Isto to je mislio i Celeste koji godinama štanca iste albume. Kod mene i dalje siječanj izlazi debelo u godini.

27.03.2022.

Vrijeme čitanja: 7 minute Razbijamo predrasude i upoznajemo drugačije kroz prozor u supkulture. Marija Marković predstavnica je gothic supkulture koja ujedinjuje sve vrste umjetnosti, a u razgovoru s Goranom Terzićem otkriva da stil njeguje i kroz glazbeno stvaralaštvo.

Glazba

Peto izdanje online koncerta Magic Box okuplja najaktualnije domaće autore

13.03.2021. Ziher.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Magic Box u petom izdanju online koncerta u subotu, 27. ožujka, još jednom predstavlja aktualne glazbenike i glazbene projekte domaće scene koji ni u vrijeme svjetske pandemije nisu prestali stvarati.

U općem pomanjkanju živih nastupa, Magic Box je idealna zamjena u obliku šest sati žive glazbe s kombinacijom različitih žanrova i najzanimljivijih autora domaće nezavisne i alternativne glazbene scene.

Ovo izdanje Magic Boxa u znaku je nastupa uživo sjajnih ženskih vokala i etabliranih autorica koje se predstavljaju s novim projektima, a od kojih se ističe Željka Vevrec s novim solo projektom Je Veux te hvaljenim i nagrađivanim debitantskim albumom „I Glow”.

Još jedan sjajan vokal domaće scene, Natali Dizdar, predstavlja na Magic Boxu novi projekt Beti iza kojeg stoje ona i članovi grupe Mayales.

Neobičnu kombinaciju tajlandskog funka, afro-funka, anatolijskog (turskog) rocka 70-ih i kambodžanskog psycho rocka 60-ih donosi hvaljeni bend nemanja.

Etablirani zagrebački house i techno DJ Jan Kinčl za ovaj live nastup na klavijaturama se pridružuje Sam Mahoney aka. Ishafaq.

Malo žestine donose sinove teškog rock zvuka sastav Stonebride koje nemamo priliku često gledati na domaćem terenu.

Samozatajan i karizmatičan, možda i najbolje čuvana tajna domaće scene na Magic Box stiže i Mark Mrakovčić. I ovaj put voditeljsku palicu preuzimaju Ida Prester i Goran Pirš, koji su donijeli pravo osvježenje u zadnjem izdanju.

Koncert će se moći pratiti putem live video i audio streama s Radio 808 web stranice i partnerskih kanala.

(Visited 67 times, 1 visits today)

Komentari