boris bućan
25. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 3 minute Boris Bućan, jedan od najvećih suvremenih hrvatskih slikara preminuo je 18. svibnja u 77. godini, a u nastavku donosimo pregled njegovih najpoznatijih djela.

tina turner
24. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nakon duge i teške bolesti u 83. godini napustila nas je kraljica rock n’ rolla Tina Turner.

Glazba

Peto izdanje online koncerta Magic Box okuplja najaktualnije domaće autore

Vrijeme čitanja: < 1 minute

Magic Box u petom izdanju online koncerta u subotu, 27. ožujka, još jednom predstavlja aktualne glazbenike i glazbene projekte domaće scene koji ni u vrijeme svjetske pandemije nisu prestali stvarati.

U općem pomanjkanju živih nastupa, Magic Box je idealna zamjena u obliku šest sati žive glazbe s kombinacijom različitih žanrova i najzanimljivijih autora domaće nezavisne i alternativne glazbene scene.

Ovo izdanje Magic Boxa u znaku je nastupa uživo sjajnih ženskih vokala i etabliranih autorica koje se predstavljaju s novim projektima, a od kojih se ističe Željka Vevrec s novim solo projektom Je Veux te hvaljenim i nagrađivanim debitantskim albumom „I Glow”.

Još jedan sjajan vokal domaće scene, Natali Dizdar, predstavlja na Magic Boxu novi projekt Beti iza kojeg stoje ona i članovi grupe Mayales.

Neobičnu kombinaciju tajlandskog funka, afro-funka, anatolijskog (turskog) rocka 70-ih i kambodžanskog psycho rocka 60-ih donosi hvaljeni bend nemanja.

Etablirani zagrebački house i techno DJ Jan Kinčl za ovaj live nastup na klavijaturama se pridružuje Sam Mahoney aka. Ishafaq.

Malo žestine donose sinove teškog rock zvuka sastav Stonebride koje nemamo priliku često gledati na domaćem terenu.

Samozatajan i karizmatičan, možda i najbolje čuvana tajna domaće scene na Magic Box stiže i Mark Mrakovčić. I ovaj put voditeljsku palicu preuzimaju Ida Prester i Goran Pirš, koji su donijeli pravo osvježenje u zadnjem izdanju.

Koncert će se moći pratiti putem live video i audio streama s Radio 808 web stranice i partnerskih kanala.

(Visited 95 times, 1 visits today)
Be social

Komentari