Glazba

Opušteni Chui na pozornici uz kreativnu Klarxy u galeriji KSET-a na Artcousticu

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Već uigrani glazbenici i aktivisti “nove umjetnosti” zagrebačke scene 25. rujna otvaraju vrata još jednom Artcousticu.

Mnogima već poznati space jazz trio utjelovljen je u malom Marsovcu pod imenom Chui. Njihov svemirski zvuk inspiriran je vrsnim poznavanjem ovozemaljske glazbe koju obično opisujemo riječima: rock, jazz, ambiental, electronic, minimal, d’n’b, hip hop, funk. Toni Starešinić na klavijaturama i synthevima, Vojkan Jocić na saxu i synthevima, te Janko Novoselić za bubnjevima čine ovaj inspirativan trojac. Iza sebe imaju dva snimljena albuma pod nazivima „Chui“ i „The second arrival“, a svaki čas možemo očekivati i objavu najnovijeg trećeg albuma koji je već snimljen. U KSET-u će nastupati neposredno nakon nastupa na Bienaleu u Kaunasu, uglednom litavskom međunarodnom festivalu suvremene umjetnosti. Mnogi primjećuju kvalitetu i specifičnost njihovog zvuka jer su momci napravili velik iskorak te približili moderan i eksperimentalan jazz široj publici na način da uspješno prenose energiju i oduševljavaju svakom izvedbom iznova. Oni se spretno poigravaju žanrovima i postojećim skladbama zahvaljujući velikom iskustvu i kvalitetnom poznavanju glazbe kao umjetnosti.

S obzirom na to da vam Artcoustic priprema jedinstveni audio-vizualni program, od kada se u 20 sati otvore vrata, Klara Rusan će se osim svojim radovima u galeriji predstaviti i projekcijama koje ćemo uklopiti u postojeću infrastrukturu KSET-a. Klarxy je rođena u Zagrebu krajem 1993. godine. Ovo ljeto je završila preddiplomski studij na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na Odsjeku za animirani film i nove medije. Nedavno je u klubu Vinyl imala prvu samostalnu izložbu (NE)POZNATO o dvanaest zagrebačkih kvartova, zahvaljujući kojoj je napokon naučila kako izgleda kvart Zapruđe, gdje se u blizini Žitnjaka nalazi jezero te gdje se jede najbolji kebab. Njeni radovi se uglavnom baziraju na putovanjima ili svakodnevici, što joj daje lijep izgovor za često bježanje van grada ili države. Sudjelovala na međunarodnom festivalu ilustracije 36 MOUNTAINS koji se održao u svibnju u galeriji Greta, Vizkulturinom Plakatiranju i Artodromu, a njezin strip je objavljen u 39. broju Komikaza. U budućnosti planira upisati diplomski studij van Hrvatske, ali se u istu želi vratiti. Do odlaska će ostati u Zagrebu gdje sa dvojicom kolega Dominikom Vukovićem i Martinom Hrastićem planira pokrenuti nove projekte u sklopu njihovog novog kolektiva SPACE SHUTTLE. Paralelno s kolektivom ima planove i za vlastite samostalne projekte.

Karte po pretprodajnoj cijeni u iznosu od 25 kn možete kupiti u KSET-u sredinom sljedećeg tjedna dok će cijena na dan koncerta iznositi 35 kn. Za studente će pak cijena karte na ulazu iznositi 20 kn.

Be social

Komentari