Glazba

Na drugom se Artcousticu sluša jazz trio Frustrustrations i gleda izložba Jelene Oroz

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Na drugom ovosezonskom Artcousticu moći ćete čuti bečku glazbenu školu predvođenu bubnjarem regionalnih korijena, Jasminom Sultanićem, a za vizualni dio brine se animatorica i ilustratorica Jelena Oroz.

Jasmin Sultanić podrijetlom je iz Tuzle, a trenutno djeluje kao frontmen jazz tria Frustrations. Od ostalih bendovskih aktivnosti bitno je spomenuti Black Box Radio, Roquette, My Corcovado, Project Eastnbull, Rom Azul & Chi Base, Ljubinka Jokic Trio i Hot Club De Gaspar, s kojima bilježi nekoliko turneja po Austriji, mnoštvo svirki te svoj portfolio obogaćuje nastupima na prominentnim europskim festivalima kao što su Nova Rock, Frequency, AU, Donau Insel, itd. Od individualnih nastupa ili kratkoročne suradnje s poznatim jazz, rock i drugim umjetnicima, bitno je spomenuti imena kao što su Edin Bosnić (klavir, harmonika), Nenad Vasilić (bas), Adrian Gašpar (klavir), Ljubinka Jokić (vokal, gitara), Boško Stanojević (bas, prethodno član EKV-a) i mnoge druge.

Uz Jasmina na bubnjevima, tu su i Joachim Huber na bass gitari te Martin  Zaunschirm na klaviru. Frustrations sviraju kvalitetan jazz, ali vole i dobar groove. Njihovoj glazbi dinamike i inovativnosti ne nedostaje, a već su prvim EP-jem pod nazivom „Frustrations“ dokazali koliko glazbenog iskustva posjeduju. Samo ove godine su se predstavili u 7 država, a 12. studenog se u KSET-u predstavljaju prvi puta u Hrvatskoj.

Uz stalnu instrumentalnu postavu benda,zagrebačka će publika imati priliku čuti plodove zajedničkog rada Frustrationsa i jazz pjevačice Lare Lazagne. Lara Lazagna, pravim imenom Anja Lazić Akaratović, Zadranka je sa bečkom adresom, gdje djeluje kao vokalni pedagog i pjevačica s iskustvom u raznim glazbenim stilovima (jazz, pop, soul, funk, world music…), a tijekom suradnje s Frustrationsima i ona se okušala u novim vodama: svojim prvim autorskim djelima.

Jelena Oroz (1987.) završila je preddiplomski studij likovne kulture na Umjetničkoj akademiji u Osijeku 2008. godine. 2014. završava diplomski studij animiranog filma na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Na ovogodišnjem smo Animafestu imali priliku pogledati Jelenin animirani film „Vučje igre“, nastao kao diplomski rad, a kojim se predstavila u programima Natjecanje studentskog filma i Natjecanje hrvatskog filma. Isti je predstavljen i na festivalu u Annecyju. Radila je i spot za pjesmu „Uvijek ili nikad“ benda Fakofbolan koji je prikazan na ukupno 17 festivala diljem svijeta. Trenutno radi kao animatorica i priprema novi film. Njezin rad možete pogledati na njenom vimeo i tumblr profilu.

Karte po pretprodajnoj cijeni u iznosu od 25 kn možete kupiti u KSET-u (od 4.11.) dok će cijena na dan koncerta iznositi 35 kn. Za studente će pak cijena karte na ulazu iznositi 20 kn.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5kn) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kn).

Be social

Komentari