Istaknuto
14.08.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta I ovog tjedna u rubrici Nova glazba donosimo domaće glazbene novitete za koje možete glasati te nekoliko stranih preporuka za slušanje.

05.08.2019.

Vrijeme čitanja: 6 minute FILMSKI VREMEPLOV: Vrijeme je da upoznate francuski novi val (nouvelle vague) i saznate zašto i kako je oduševio filmofile i ljubitelje francuske kulture.

Glazba

Studenti Muzičke akademije ni preko ljeta ne odmaraju – uzeli su instrumente i krenuli na turneju po Jadranu

11.07.2019. Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Ljetnom turnejom Orkestar mladih glazbenika ove će se godine predstaviti publici u Šibeniku, Makarskoj i Podgori. Pod ravnanjem mladog maestra Mara Rice, izvest će djela Josepha Haydna, Roberta Schumanna i Pietra Mascagnija. Naglasak je stavljen na djela za violončelo i orkestar. Kao solist nastupit će Josip Boštjančić, talentirani glazbenik koji je sa samo sedamnaest godina upisao Muzičku akademiju u Zagrebu.

Glazbu tridesetak nadarenih mladih glazbenika publika će najprije moći čuti u šibenskom HNK 15. srpnja, u Crkvi svetog Marka u Makarskoj 16. srpnja, a potom i u Kinu Mediteran u Podgori 18. srpnja. Svi koncerti počinju u 21 sat, a ulaz je besplatan.

Orkestar mladih glazbenika osnovan je 2017. godine, a čine ga studenti Muzičke akademije u Zagrebu. Pod dirigentskom palicom Mara Rice izvodio je djela glazbenih velikana poput Mozarta, Pergolesija, Fauréa i Griega. Orkestar je nastao u svrhu dodatnog praktičnog i kreativnog rada, obogaćivanja kulturnog života Zagreba i Hrvatske i širenja glazbe među mladima.

Informacije o turneji možete pratiti na službenom Facebook i Instagram profilu orkestra.

(Visited 42 times, 1 visits today)

Komentari