Istaknuto
09.07.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Kakav je ovo bezobrazni priljev vanserijski dobre glazbe unutar mjesec dana? Travanj je prošao već znamo kako, ali glazba koja je izašla unutar tih mjesec dana je statistički na samom kraju Gaussa.

08.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Puštamo novih deset domaćih i regionalnih singlova u borbu za naklonost slušatelja, a među stranim preporukama ima nekoliko zanimljivosti.

Glazba

Studenti Muzičke akademije ni preko ljeta ne odmaraju – uzeli su instrumente i krenuli na turneju po Jadranu

11.07.2019. Ziher.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Ljetnom turnejom Orkestar mladih glazbenika ove će se godine predstaviti publici u Šibeniku, Makarskoj i Podgori. Pod ravnanjem mladog maestra Mara Rice, izvest će djela Josepha Haydna, Roberta Schumanna i Pietra Mascagnija. Naglasak je stavljen na djela za violončelo i orkestar. Kao solist nastupit će Josip Boštjančić, talentirani glazbenik koji je sa samo sedamnaest godina upisao Muzičku akademiju u Zagrebu.

Glazbu tridesetak nadarenih mladih glazbenika publika će najprije moći čuti u šibenskom HNK 15. srpnja, u Crkvi svetog Marka u Makarskoj 16. srpnja, a potom i u Kinu Mediteran u Podgori 18. srpnja. Svi koncerti počinju u 21 sat, a ulaz je besplatan.

Orkestar mladih glazbenika osnovan je 2017. godine, a čine ga studenti Muzičke akademije u Zagrebu. Pod dirigentskom palicom Mara Rice izvodio je djela glazbenih velikana poput Mozarta, Pergolesija, Fauréa i Griega. Orkestar je nastao u svrhu dodatnog praktičnog i kreativnog rada, obogaćivanja kulturnog života Zagreba i Hrvatske i širenja glazbe među mladima.

Informacije o turneji možete pratiti na službenom Facebook i Instagram profilu orkestra.

(Visited 88 times, 1 visits today)

Komentari