Film

Studenti Akademije dramske umjetnosti najavljuju peti PitchADU!

pitchADU
Izvor: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Ovogodišnje, peto izdanje PitchADU-a, održat će se u petak, 7. listopada u 16 sati, na Sceni F22 Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

PitchADU je jedinstveni jednodnevni događaj, forum u sklopu kojeg studentice i studenti preddiplomskih i diplomskih studija filmskih usmjerenja predstavljaju svoje projekte profesionalcima iz domaće audiovizualne industrije. Sjajna je to prilika da se javnom prezentacijom, odnosno pitchem, u svega pet minuta, studentski projekti predstave profesionalcima i budućim kolegama iz struke. Na prethodnim izdanjima PitchADU-a predstavljani su projekti koji su kasnije zaživjeli te se realizirali kao prava profesionalna ostvarenja.

Tijek ovogodišnjeg izdanja PitchADU-a

Na pitching forumu predstavit će se 11 studentskih projekata najrazličitijih formi i žanrova. Među njima su dokumentarno-zabavna emisija, game show, hibridni film, transmedijski projekt i mnogi drugi! Nakon prezentacije, nekoliko minuta bit će posvećeno pitanjima žirija i publike.

PitchADU ugostit će predstavnike i predstavnice televizijskih kuća, Hrvatskog audiovizualnog centra, MEDIA Deska Hrvatske, Ministarstva kulture i medija RH, Vijeća za elektroničke medije, Društva hrvatskih filmskih redatelja te drugih strukovnih i umjetničkih udruga, filmskih festivala te nezavisne producente.

Po završetku pitching foruma, dodijelit će se nagrada u iznosu od 5.000,00 kn za najbolje prezentiran projekt. O pobjedniku ovogodišnjeg izdanja PitchADU-a odlučivat će tročlani žiri koji čine:

  • Danijel Pek, televizijski i filmski producent,
  • Jasna Nanut, filmska i televizijska redateljica i
  • Marija Kosor, producentica igranih i dokumentarnih filmova i serija te ravnateljica produkcije Hrvatske radiotelevizije.
pitchADU
Foto: Press

Pitching forumu, koji će se održati od 16 do 18 sati, prethodit će dvodijelni popratni program. Najprije će višestruko nagrađivani hrvatski filmski i televizijski redatelj Dalibor Matanić održati masterclass na temu „Režija TV serija na primjerima Područja bez signala i Šutnje“. Masterclass će moderirati filmski kritičar i filmolog Mario Kozina.

Nakon masterclassa i pitching foruma zakazano je predstavljanje sporazuma između Akademije dramske umjetnosti i Hrvatske radiotelevizije. Sporazum će donijeti nove obostrane pogodnosti. Neke od glavnih su:

  • otvaranje natječaja za studentske projekte i pokretanje novih suradnji te
  • mogućnosti za praksom na HRT-u za studente ADU.

Nakon pitchinga slijedi domjenak.Ovogodišnje izdanje PitchADU-a nastaje u suradnji Akademije dramske umjetnosti i Društva hrvatskih filmskih redatelja, a u organizaciji studentica i studenata Odsjeka produkcije. PitchADU možete pratite na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Be social

Komentari