Nagrade

Osvojite karte za Laibach i Quasarr na 18. Špancirfestu

Foto: facebook.com/spancirfest
Vrijeme čitanja: 2 minute

Varaždinski festival dobrih emocija počinje u petak, 19. kolovoza. Jučer smo podijelili ulaznice za koncerte koji se odvijaju prvi dan na Pan pozornici (Stari grad), a danas dijelimo 2 x 1 ulaznicu za koncerte slovenskog Laibacha i riječkog Quasarra koji će se održati u subotu, 20. kolovoza. Laibach je jedan od najpoznatijih regionalnih bendova koji nisu nužno samo glazbenici. Uvijek provokativni i avangardni, postoje već više od 30 godina. Ako ćemo tražiti njihovo žanrovsko opredjeljenje, najbolje je opisati ih kao umjetničko-glazbeni projekt koji kombinira elektronsku s eksperimentalnom glazbom i industrialom. Koliko daleko sežu njihove granice govori da su prošle godine svirali u  Sjevernoj Koreji u sklopu proslave 70. godišnjice oslobođenja zemlje od japanske okupacije. S posljednjim albumom „Spectre“, iz 2014. godine, nisu se promijenili. Ostali su dosljedni svojem specifičnom stilu te donijeli nam nove pjesme – poput The Whistleblowers ili Eurovision – u repertoar.

Drugi bend koji će nam se taj dan predstaviti na pozornici kod Starog grada je riječki Quasarr. Nastao je početkom 2000. godine, a stvaraju glazbu koja se ne čuje toliko često pod hrvatskim nebom. Njihovi live nastupi su rijetko viđen audio i vizualni doživljaj te pokušavaju zadržati njegovanje visokih skladateljskih i izvedbenih standarda. Za album „Quasarr“ iz 2008. godine dobivaju brojne nominacije te nominaciju za Porin u katergoriji za najbolji album alternativne glazbe. Također imaju i dvije nominacije za Zlatnu Kooglu. Dobitnici su nagrade Porin za pjesmu Ljubav u kojoj je gostovala Josipa Lisac. Posljednji album „Sjene“ izašao je krajem 2015. godine, a kritika nije štedjela riječi hvale. Trenutno su jedan od zanimljivih i najboljih bendova na našim prostorima, s ogromnim potencijalom za daljnji razvitak.

Ziher. hr i Špancirfest vode vas na dva audio-vizualna spektakla koji će se odviti 20. kolovoza pod bedemima Starog grada u Varaždinu.  Sve što trebate napraviti je u komentaru ispod objave na fejsu ostaviti pjesmu od nekog od dvojice navedenih izvođača, a mi imamo spremnu 2×1 ulaznicu. Imena dva sretna dobitnika objavit ćemo u srijedu, 10. kolovoza.

Be social

Komentari