Nagrade

Osvojite ulaznice za Brkove, Kišu metaka i Krankšvester na Špancirfestu

Vrijeme čitanja: 2 minute

Još je ostalo nešto više od tjedan dana do početka Špancirfesta. Na glavnoj, Pan pozornici na Starom gradu u ponedjeljak, 22. kolovoza, nastupit će Krankšvester, Kiša metaka i Brkovi. Krankšvester čine dva osebujna momka pod nazivom Sett i 3ki Stil, a dolaze iz Osijeka. Njihov album prvijenac „Krankšvester“ iz 2010. proširio se po mnogim računalima diljem Hrvatske i od tada traje njihova prepoznatljivost. Pjesme su im većinom vezane uz ono što žive ili preživljavaju ili su sigurni da će doživjeti. Ako ih niste imali priliku čuti, svakako preporučamo pjesme Za Benbare i Saundsisteme te Nakon Šore.

Kiša metaka bend je iz Splita, prije više vezan uz nešto popularnije Dječake, ali danas vezan isključivo uz sebe i svoje pjesme i foldere. Imaju ih dva i oba su dostupna na njihovoj web stranici za besplatno skidanje. Članovi su Krešo Bengalka, Vojko Vrućina, Vuk Oreb i DJ Vrh, uz povremene izlete s Batmanom 3000. Ono što tematiziraju njihovi tekstovi i zvuk je ulica i sve što se nalazi na vrućem splitskom asfaltu. Priča je ustvari univerzalna, ali dodatno šarmantna s mediteranskom atmosferom i slengom. Jedan su od bendova čije live nastupe ne bi smjeli propustiti.

Brkovi su hrvatski turbofolk-punkrock sastav iz Zagreba. Udaljene žanrove duhovito su spojili u melodioznu cjelinu. Od turbofolka koriste emotivne stihove spojene sa žestinom punk-rocka i težinom heavy metala. Iza sebe imaju pet albuma (od toga jednu kompilaciju), a njihovi nastupi nabijeni su sing-along pjevanjem i prolijevanjem piva. Shamso 69 je vokal i autor većine tekstova. Albume tiskaju u standardnom CD obliku koje distribuiraju na nastupima, a također ih nude besplatno na svojoj internetskoj stranici.

Ziher.hr i Špancirfest vode vas na nastupe navedenih grupa na Špancirfestu, 22. kolovoza. Sve što trebate napraviti je u komentaru ispod objave na Ziherovoj Facebook stranici ostaviti vašu najdražu pjesmu od nekog od navedenih izvođača, a mi imamo spremnu 2×1 kartu. Imena dva sretna dobitnika objavit ćemo u subotu, 13. kolovoza.

Be social

Komentari