Istaknuto
18.09.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Nova glazba i ove srijede donosi sedam novih domaćih i regionalnih singlova između kojih možete glasanjem odabrati favorita i nešto stranih preporuka.

12.09.2019.

Vrijeme čitanja: 15 minute Veliki argentinski pripovjedač Jorge Bucay za Ziher je govorio o svojoj kući bez satova, knjizi koja mu je promijenila život, emocijama i životu s tehologijom, a ispričao nam je i priču.

Knjige

Otvoren natječaj za kratku priču “FEKP & In Your Pocket!”

15.04.2014. Tijana ŽivkoVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook

Foto: facebook

Ovogodišnji Festival europske kratke priče održat će od 1. do 6. lipnja u Šibeniku i Zagrebu, a upravo pokreću natječaj za kratku priču pod temom Što imaš u džepu? Pisati se može, kako navode, o konkretnim ili izmišljenim džepovima, skrivenim mjestima koja čuvaju tajne ili ih otkrivaju, zametku sna, početku putovanja, pričini ili stvarnosti. Natječaj je otvoren od 15. travnja do 15. svibnja u ponoć.

Natječaj je javan, a poslana priča ne smije biti prethodno objavljena u bilo kojem  mediju koji je dostupan čitateljstvu. Maksimalna dužina priče je 10 000 znakova s proredom, Times new roman, 12 točaka, prored 1,5. Na natječaj se mogu prijaviti svi pisci koji pišu jezicima za koje nije potreban prijevod. Priče možete poslati na e-adresu natjecaj@europeanshortstory.org (Za natječaj FEKP & In Your Pocket), u formatu wordu (formati .docx ili .doc), a uz priču potrebno je još poslati puno ime i prezime, broj telefona/mobitela i adresu za kontakt.

Najbolje priče bit će bogato nagrađene. Prva nagrada je dva tjedna smještaja u baltičkoj rezidenciji za pisce Ventspils, Latvija, druga nagrada je petnaestodnevni boravak u riječkoj rezidenciji za pisce, a treća vikend destinacija na hrvatskoj obali. Odlična motivacija da svoju priču kreneš pisati već sada, zar ne?

Proglašenje pobjednika održat će se na večernjem čitanju FEKP-a, u utorak 3. lipnja, u 20:30 sati, u polukružnoj dvorani Teatra &TD. Žiri za odabir priče sastavljen je od pisaca, urednika, novinara i književnih kritičara: Zoran Ferić (predsjednik žirija), Diana Matulić, Stjepan Balent, Saša Drach, Vladimir Arsenić.

Detaljnije o Festivalu europske kratke priče i samom natječaju možete pročitati ovdje i na njihovoj facebook stranici.

(Visited 281 times, 1 visits today)

Komentari