Istaknuto
11.12.2019.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta U mjesecu blagdana i izbora, ovih sedam singlova i ove srijede traži vašu pažnju i vaš glas za onaj/one koji najviše zapnu za uho.

10.12.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Kao lijeni i neuredni korisnik Interneta, nimalo ažuran u pružanju potpore onima koji stvaraju njegov sadržaj, nisam puno očekivala od ovog popisa. No on ipak govori nešto o meni.

Film

Konačno stiže „Pinocchio“ Guillerma del Tora, gledat ćemo ga na Netflixu

23.10.2018. Ziher.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Meksički redatelj i dobitnik dva Oscara Guillermo del Toro najavio je svoje nove projekte. Pinocchio je dugi niz godina bio jedna od neostvarenih redateljevih želja, a sad će pomoću Netflixa taj projekt za njega biti ostvariv, piše Indie Wire. Streaming gigant službeno je potvrdio i dao zeleno svijetlo redatelju za adaptaciju klasika dječje književnosti o lutku koji sanja postati živim dječakom.

Del Toro režirat će, napisati scenarij i producirati film, a priča će biti smještena u Italiju u razdoblje tridesetih godina prošlog stoljeća. Treba naglasiti da će film biti animirani, a koristit će se stop-motion tehnika kakvu je koristio i Wes Anderson u ovogodišnjem Psećem otoku i Fantastičnom gospodinu Liscu.

„Nijedna umjetnička forma nije utjecala na moj život i moj rad više od animacije te s nijednim likom u povijesti nisam ostvario dublju osobnu vezu kao s Pinokiom“, rekao je del Toro.

Del Toro je posljednji u nizu redatelja koji surađuju s Netflixom. Njegov dobar prijatelj Alfonso Cuaron već je snimio film Roma koji izlazi u prosincu, dok je The Irishman Martina Scorsesea najavljen za 2019. godinu. Produkcija Pinocchija počet će ove jeseni.

(Visited 69 times, 1 visits today)

Komentari