Glazba

Pips, Chips & Videoclips i Radio 101 poklanjaju kompilaciju hitova 'Sve što vole mladi'

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Press / Saša Huzjak
Foto: Press / Saša Huzjak

Povodom velikog zagrebačkog koncerta u Domu sportova 6. prosinca Pips, Chips & Videoclips i Radio 101 poklanjaju kompilaciju iz kompletne karijere najvećeg zagrebačkog rock benda. Kompilacija “Sve što vole mladi” moći će se potpuno besplatno skinuti sa web sitea Radio 101 od ponedjeljka, 10. studenog, do srijede, 31. prosinca 2014. godine.

Od debi singla Dinamo ja volim iz 1992. do aktualnog, domaćeg rock albuma godine, “Walt”, prošlo je 22 ljeta u kojima su Pipsi hrvatsku glazbenu povijest obogatili sa sedam studijskih albuma od kojih je svaki na svoj način pokrenuo, uzbudio ili izbezumio generacije. Uoči najvećeg i najvažnijeg koncerta njihove karijere sam bend i zagrebački Radio 101 donose presjek tih sedam ploča.

Na kompilaciji “Sve što vole mladi” nalazi se ukupno 17 pjesama. Album “Shimpoo Pimpoo” predstavljaju Dinamo ja volimi Gume na kotačima. S nasljednika, “Dernjave” iz 1995., skinute su Ljubav, Malenai Poštar lakog sna. Klasik “Fred Astaire” podjelio je velike hitove Plači, Na putu prema dolje i Ljeto ‘85. Sa fenomenalnog “Boga”, posljednjeg albuma u prošlom desetljeću, na kompilaciji su mjesto našli Dan, mrak, Rosita Pedringo i Narko. Prva suradnja Dave Fridmanna i Pipsa na albumu “Drveće i rijeke” donijela je neke kultne pjesme od kojih su 2×2 i Mrgud, gorostas i tat odabrane za “Sve što vole mladi”. Teroristi plačui Zdenka i vanzemaljci stoje ispred “Pjesama za gladijatore”, a prekrasna Htio bi da me voliš i aktualni singl Dementor ispred “Walta” i zaokružuju tracklistu.

Foto: Press
Foto: Press

S kompilacije su namjerno izostale neke velike pjesme poput Dođi vilo, Mak, Porculan, Nogomet, Kako funkcioniraju stvari, Bog, Bolje, Bi li ili ne bi, Svaku noć sam pijan, Mala fufica ili Supermama koje bi svoje mjesto mogle naći u Domu sportova 6. prosinca.  Sigurno je da će tu večer Pipsi jako dobro i detaljno isplanirati, ali od čega će je točno satkati saznat će se kad te subote Dudo i dečki izađu na pozornicu.

Do tada će kao zagrijavanje poslužiti “Sve što vole mladi”.

Popis pjesama:

 1. Dinamo ja volim
 2. 2×2
 3. Rosita Pedringo
 4. Teroristi plaču
 5. Na putu prema dole
 6. Malena
 7. Htio bi da me voliš
 8. Dan, mrak
 9. Gume na kotačima
 10. Dementor
 11. Ljeto ‘85
 12. Ljubav
 13. Mrgud, gorostas I tat
 14. Narko
 15. Plači
 16. Zdenka i vanzemaljci
 17. Poštar lakog sna

Be social

Komentari