Film

Počinje treće izdanje Arterie uz jedan od najboljih ovogodišnjih europskih dokumentaraca

Foto: press KIC
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Kulturno informativni centar – KIC od 8. do 12. prosinca 2018. organizira treće izdanje Arterie – tjedna filma o umjetnicima u sklopu kojeg će biti prikazano devet žanrovski eklektičnih filmskih ostvarenja koja problematiziraju život i opus umjetnika koji stvaraju u različitim medijima.

Treće izdanje Arterie donosi presjek aktualnih dokumentarnih, igranih i eksperimentalnih filmova o nekim od najvećih umjetničkih imena današnjice – gledat ćemo između ostalih nagrađivane filmske posvete ikoni 60-ih i bivšoj članici Velvet Undergrounda Nico, konceptualnom umjetniku i aktivistu Josephu Beuysu, najvećim poslijeratnim pjesnicima Ingeborg Bachmann i Paulu Celanu, skandinavskom majstoru istančane psihološke drame Ingmaru Bergmanu, te svjetski poznatom slikaru uličnih murala Banksyju.

Foto: press KIC / “Čovjek koji je ukrao Banksyja”

Filmovi će biti popraćeni predavanjima, razgovorima i predstavljanjima knjiga koji će pojedine karizmatične umjetničke figure upotrijebiti kao paradigmu i uvertiru u promišljanje nekih od ključnih problema suvremene umjetnosti.

Arteriu se otvara u subotu, 8. prosinca u 19 sati projekcijom filma Bergman – jedna godina,jedan život (2018) koji je trenutačno u konkurenciji za najbolji europski dokumentarac na predstojećim Europskim filmskim nagradama. Ulaz na sve projekcije i događanja je besplatan.

Detaljan raspored programa možete pronaći na službenim stranicama KIC-a.

Be social

Komentari