nemanja
17. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 11 minute nemanja je alter-ego Puležanina koji je albumom “Voodoo Beat” zatvorio svoju psihodeličnu disko trilogiju.

4. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Rujan je mjesec u kojem nas čekaju mnogi povratci – od drugog dijela „Časne“ do petog dijela serijala „Poslije svega“ pa sve do nevjerojatnog desetog dijela „Slagalice strave“ uz tek pokoji originalni film.

Izvedbene umjetnosti

Počinju jubilarne 10. Ljetne noći Teatra Exit u Muzeju za umjetnost i obrt

Foto: Teatar Exit
Vrijeme čitanja: 2 minute

Jubilarne, desete po redu Ljetne noći Teatra EXIT održat će se u Muzeju za umjetnost i obrt od 27. lipnja do 3. kolovoza. U sklopu ovogodišnjih Ljetnih noći u MUO bit će izvedena 23 naslova, a program će 27. lipnja u 21 h otvoriti nagrađivana predstava “PlućaDuncana Macmillana u režiji Aide Bukvić s Jadrankom Đokić i Amarom Bukvićem u glavnim ulogama. 

Osim predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT – “SHAKEspeare na Exit”, “Ja, tata!”,Kako misliš mene nema?!”, “Pluća”, “Nevjerojatan događaj”, “Sutra (ni)je novi dan”, “Konstelacije”,Izložak br. 49″, “Voliš li me?”, “Cabaret – koncert za žlice i gitaru”, “CABAres CABArei”,  “Balon” iMünchhausen” – publika će moći pogledati dva regionalna i šest domaćih gostovanja te jednu praizvedbu.

Tako će se publici ovo ljeto Atelje 212 iz Beograda predstaviti komedijom “Režim ljubavi” Tanje Šljivar u režiji Bojana Đorđeva, a Sarajevski ratni teatar – SARTR s najnagrađivanijom predstavom sezone u BiH “Jedvanosimsoboakalomistobo” Aleša Kurta i Nejre Bajrić u režiji Aleša Kurta.

Od domaćih gostovanja publika će moći pogledati dvije splitske predstave, monodramu “Domaši” prema tekstu i režiji Ane Marije Veselčić u koprodukciji Gradskog kazališta lutaka Split i Umjetničke akademije u Splitu te intimnu i potresnu predstavu HNK Split Obitelj” Denisa Kellya u režiji Ivana Plazibata.

Iz Zagreba na 10. Ljetnim noćima Teatra EXIT gostuju RadioTeatar Bajsić i prijatelji s predstavom “Hoerspiel – mala igra za slušanje (i gledanje)” čija je izvedba posvećena prije dvije godine preminulom članu radiofonijskog ansambla, novinaru i glazbeniku Anti Perkoviću, te je sav prihod namijenjen u humanitarne svrhe, Akademija dramske umjetnosti s ispitnom  produkcijom “San ivanjske noći” Williama Shakespearea pod mentorstvom Renea Medvešeka, Kazalište Grupa u koprodukciji s Triko Cirkus Teatrom s  virtuoznom monodramom “Mistero Buffo” Daria Foa u režiji Lee Delong i izvedbi Dražena Šivaka te Tragači u.o. i Centar KNAP s predstavom “Nora – trenutak  pobune” Jelene Hadži-Manev u režiji Frane Marije Vranković.

Zagrebačka praizvedba predstave “Buđenje Brada Bircha u režiji Aide Bukvić koprodukcija je Teatra EXIT i Osječkog ljeta kulture 2019. U predstavi igraju Iva Kraljević i Silvio Mumelaš. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Muzeja za umjetnost i obrt od 14. lipnja ili online putem Ulaznica.hr.

Be social

Komentari