Izvedbene umjetnosti

Počinju jubilarne 10. Ljetne noći Teatra Exit u Muzeju za umjetnost i obrt

Foto: Teatar Exit
Vrijeme čitanja: 2 minute

Jubilarne, desete po redu Ljetne noći Teatra EXIT održat će se u Muzeju za umjetnost i obrt od 27. lipnja do 3. kolovoza. U sklopu ovogodišnjih Ljetnih noći u MUO bit će izvedena 23 naslova, a program će 27. lipnja u 21 h otvoriti nagrađivana predstava “PlućaDuncana Macmillana u režiji Aide Bukvić s Jadrankom Đokić i Amarom Bukvićem u glavnim ulogama. 

Osim predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT – “SHAKEspeare na Exit”, “Ja, tata!”,Kako misliš mene nema?!”, “Pluća”, “Nevjerojatan događaj”, “Sutra (ni)je novi dan”, “Konstelacije”,Izložak br. 49″, “Voliš li me?”, “Cabaret – koncert za žlice i gitaru”, “CABAres CABArei”,  “Balon” iMünchhausen” – publika će moći pogledati dva regionalna i šest domaćih gostovanja te jednu praizvedbu.

Tako će se publici ovo ljeto Atelje 212 iz Beograda predstaviti komedijom “Režim ljubavi” Tanje Šljivar u režiji Bojana Đorđeva, a Sarajevski ratni teatar – SARTR s najnagrađivanijom predstavom sezone u BiH “Jedvanosimsoboakalomistobo” Aleša Kurta i Nejre Bajrić u režiji Aleša Kurta.

Od domaćih gostovanja publika će moći pogledati dvije splitske predstave, monodramu “Domaši” prema tekstu i režiji Ane Marije Veselčić u koprodukciji Gradskog kazališta lutaka Split i Umjetničke akademije u Splitu te intimnu i potresnu predstavu HNK Split Obitelj” Denisa Kellya u režiji Ivana Plazibata.

Iz Zagreba na 10. Ljetnim noćima Teatra EXIT gostuju RadioTeatar Bajsić i prijatelji s predstavom “Hoerspiel – mala igra za slušanje (i gledanje)” čija je izvedba posvećena prije dvije godine preminulom članu radiofonijskog ansambla, novinaru i glazbeniku Anti Perkoviću, te je sav prihod namijenjen u humanitarne svrhe, Akademija dramske umjetnosti s ispitnom  produkcijom “San ivanjske noći” Williama Shakespearea pod mentorstvom Renea Medvešeka, Kazalište Grupa u koprodukciji s Triko Cirkus Teatrom s  virtuoznom monodramom “Mistero Buffo” Daria Foa u režiji Lee Delong i izvedbi Dražena Šivaka te Tragači u.o. i Centar KNAP s predstavom “Nora – trenutak  pobune” Jelene Hadži-Manev u režiji Frane Marije Vranković.

Zagrebačka praizvedba predstave “Buđenje Brada Bircha u režiji Aide Bukvić koprodukcija je Teatra EXIT i Osječkog ljeta kulture 2019. U predstavi igraju Iva Kraljević i Silvio Mumelaš. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Muzeja za umjetnost i obrt od 14. lipnja ili online putem Ulaznica.hr.

Be social

Komentari