Izvedbene umjetnosti

Počinju Ljetne noći Teatra EXIT u atriju MUO – 18 predstava u 45 dana

Foto: www.teatarexit.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

Večeras počinju 6. Ljetne noći Teatra EXIT koje će se do 2. kolovoza održavati u atriju Muzeja za umjetnost i obrt. Pokrenute kako bi kroz ljeto održavale kulturni život grada Zagreba, na ovogodišnjim će Noćima biti izvedeno čak 18 predstava. Otvorit će ih jedna od dugovječnih Exitovih produkcija, „Balon“ Mate Matišića u režiji Mislava Brečića.

Prvi je vikend rezerviran za nekoliko gostujućih predstava. U petak gostuje beogradski Atelje 212 sa satiričnom crnom komedijom Aleksandra Radivojevića „Strujosek“  o terenskom radniku elektrodistribucije koji neplatišama i potencijalnim kradljivcima sječe struju. U subotu gostuje HNK Split s predstavom „Idomenej“. Tekst suvremenog njemačkog dramatičara Rolanda Schimmelpfenninga o mitskom junaku Trojanskoga rata režirao je Rene Medvešek.

U srijedu, 24. lipnja, na Ljetnim noćima gostuje i osječko Hrvatsko narodno kazalište s predstavom „260 dana“. Knjigu sjećanja Marijana Gubina režirao je Dražen Ferenčina. Autorski projekt Pavlice Bajsić Brazzoduro „Hoerspiel – mala igra za slušanje (i gledanje)“ još će jednom zaigrati na Ljetnim noćima u ponedjeljak, 29. lipnja.  U sklopu programa bit će izveden  i novi autorski projekt Saše Anočića „Nas dva i ja“ o kojem se zasad samo zna da će se baviti „svakodnevnim manjim i većim vrijednostima“. U predstavi će zaigrati Živko Anočić, Bojan Navojec, Ivana Rushaidat/Amanda Prenkaj te Matija Antolić. Prvi izvedbe su 21. i 31. srpnja te 1. kolovoza.

Foto: www.hnk-split.hr
Foto: www.hnk-split.hr

U programu 8. srpnja gostuje i Teatar Rugantino s nagrađivanom predstavom „ThisCasting“ Mirana Kurspahića te Kerekesh Teatar s monodramom „Krtice“ Jana Kerekeša u utorak, 28. srpnja. Od Exitovih predstava, publika može pogledati „Izložak br. 49“ Damira Poljička,  premijerno izveden upravo na Ljetnim noćima 2013. godine, te „Kreket“ Davida Mameta u režiji Rene Medvešeka.

U Atriju MUO zaigrat će i neke Exitove hit predstave – „Shakespeare na Exit“, „Kako misliš mene nema“, „Njuške“ i „Plemena“, zatim legendarne monodrame „Munchhausen“ Vilima Matule i „Ja, tata“ Rakana Rushaidata te životna komedija Zijaha A. Sokolovića „CABAres CABArei“. Program zaokružuje najnovija Exitova produkcija „Crveno“ o životu slikara Marka Rothka

Sve predstave počinju u 21 sat, a ulaznice se prodaju na blagajni Muzeja za umjetnost i obrt, na kojoj se mogu ostvariti i popusti za studente i umirovljenike.

Be social

Komentari