Glazba

Poznat je cijeli line-up SuperUho festivala: Dolaze Tuxedomoon, Howe Gelb i Jonathan Toubin

Foto: facebook.com/SuperUhoFestival
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: press
Foto: press

SuperUho festival objavio je sva imena ovogodišnjeg line-upa. U zadnjoj objavi pred festival naglasak je na glazbeno-edukativnom aspektu festivala, pa je središnji dan festivala dodijeljen glazbenicima koji su mijenjali i kreirali zvuk glazbe kakvu danas poznajemo.

Na glavnoj festivalskoj pozornici uz već najavljeni Earth nastupit će kalifornijski post punk avangardisti Tuxedomoon, kao i jedan od najznačajnijih američkih kantautora zadnjih 30 godina – Howe Gelb, s pratećim bendom Howe Gelb Triage. Ekskluzivno za ovu priliku s Gelbom na bubnju nastupit će Steve Shelley, bubnjar benda Sonic Youth. Domaće i regionalne izvođače zastupaju Antenat, Cojones, Kanđžija i Gole žene te dvojac Ti.

Koncept kupskog programa SuperUho Festivala osmislio je englesko/hrvatski DJ kolektiv Soulkeks, koji već dvije godine uspješno njeguje tradiciju takozvane ‘digging’ kulture groove žanrova poput raw funk&soul/beat/RnB/RnR/boogie/latino/hip hop/disco muzike, interpretirane isključivo s gramofonskih ploča, uz scratch, mikrofon i ostale trikove po uzoru na zlatni period breaks DJ kulture ’70-ih i ’80-ih.

U spomenutom programu nastupit će šest veterana spomenute ‘digging’ scene koji će na festivalu ekskluzivno izvesti DJ setove fokusirane na određene žanrove, i to u back2back formi. DJ-i koji će nastupiti su Jonathan Toubin (čovjek koji danas figurira kao jedan od najvećih autoriteta među njujorškim DJ-ima koji vrte garažni rokenrol, soul i funk), Mr Dirty Hairy, Gdin Smeđi Šećer, Goce, Pytzek, Borovich i Zorro.

Foto: facebook.com/SuperUhoFestival
Foto: facebook.com/SuperUhoFestival

Objavljena su i sva imena koja će nastupiti na programu Akustika na plaži Banj, a zasvirat će FOR (koje je Ziher.hr predstavio u svom Glazbenom loncu), Hangin’ Village, Nikol, Luka i VedranFeredon, Auguste i Achromatic Attic.

Ranije objavljeni izvođači prvog izdanja SuperUho festivala su The National, Fuck Buttons, Black Lips, Chelsea Wolf, Eart, Repetitor, Punčke, Bernays Propaganda, Diskodelija, ESC Life i brojni drugi.

Cijena festivalskih ulaznica za prvo izdanje SuperUho festivala iznosi 290 kuna i vrijedit će do početka festivala. Prvog dana festivala cijena festivalske ulaznice iznosit će 320 kuna. Cijena dnevnih ulaznica iznosi 220 kuna za prvi festivalski dan te 190 kuna za drugi i treći festivalski dan, a u prodaji će biti od 14. srpnja. Cijena smještaja u kampu iznosi 150 kuna za sva tri festivalska dana.

Ulaznice možete kupiti u Dallas Music Shopu i klubu Azimut u Šibeniku, te Dirty Old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark u Zagrebu.

Be social

Komentari