Istaknuto
09.07.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Kakav je ovo bezobrazni priljev vanserijski dobre glazbe unutar mjesec dana? Travanj je prošao već znamo kako, ali glazba koja je izašla unutar tih mjesec dana je statistički na samom kraju Gaussa.

08.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Puštamo novih deset domaćih i regionalnih singlova u borbu za naklonost slušatelja, a među stranim preporukama ima nekoliko zanimljivosti.

Glazba

Poznati su prvi izvođači ovogodišnje Brucošijade FER-a

26.09.2017. Ziher.hrFoto: facebook.com/BrucosijadaFER
Vrijeme čitanja: 2 minute

Brucošijada FER-a najveći je događaj ovog tipa koji je odavno prerastao okvire obične brucošijade, a 4. studenog očekuje nas novo izdanje ovog mini festivala. Prvi objavljeni izvođači koje ćemo ove godine imati priliku slušati na hodnicima FER-a su Krankšvester, Alen Vitasović, Straight Mickey and The Boyz, Digitron Sound System & Slavonija Vibes Syndicate, Lika Kolorado i Kočnica!

Krankšvester se nakon četiri godine vraća na FER, ovoga puta kao headliner! Ovaj osječki rap dvojac uskoro izbacuje četvrti album, a uspješnim singlovima Gaber i Zli Kurac poharali su festivale ovoga ljeta. Alen Vitasović je multiinstrumentalist koji je u gotovo 25 godina solo karijere izbacio brojne bezvremenske hitove kao što su Jenu noć, Ne moren bež nje i Ja ne gren.

Straight Mickey and the Boyz dinamična su trojka koja se svojim multižanrovskim pristupom istaknula kao jedan od najperspektivnijih novih bendova u Srbiji i regiji te su zbog eksplozivnih nastupa stekli status benda kojeg se mora vidjeti u živo. Prvi domaći sound system, Digitron Sound System, s radom je započeo 2007. godine, a osnovali su ga članovi Radikal Dub Kolektiva i Bamwisea. Zaslužni su za dobru zabavu hrvatske i europske underground scene koju susrećemo na festivalima i u klubovima. Slavonija Vibes Syndicate je kolektiv zaljubljenika u dub i reggae zvuk koji dolaze iz različitih kolektiva s područja Slavonije.

Lika Kolorado zagrebački je bend koji je, unatoč kratkom stažu, postao poznat po svojim zaraznim pjesmama i odličnim live nastupima, a njeguju indie rock i britpop zvuk. Pobjednici su ovogodišnjeg HaGeeF demo festivala. Kočnica je zagrebački funk-rock-rap statav, a svoje mjesto na ovogodišnjoj Brucošijadi zaslužili su pobjedom na KSET-ovom programu Čuješ?! koji je namijenjen novim i nepoznatim bendovima.

Ulaznice

Early bird karte po cijeni od 50 kn su u prodaji, mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark, a od 29. rujna i u KSET-u. Karte je po pretprodajnoj cijeni moguće kupiti do 9. listopada ili do isteka zaliha. Brucoši FER-a kartu po posebnoj cijeni od 40 kuna mogu kupiti isključivo u KSET-u od 29. rujna uz predočenje e-indexa.

(Visited 47 times, 1 visits today)

Komentari