Istaknuto
11.12.2019.

Vrijeme čitanja: < 1 minuta U mjesecu blagdana i izbora, ovih sedam singlova i ove srijede traži vašu pažnju i vaš glas za onaj/one koji najviše zapnu za uho.

10.12.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Kao lijeni i neuredni korisnik Interneta, nimalo ažuran u pružanju potpore onima koji stvaraju njegov sadržaj, nisam puno očekivala od ovog popisa. No on ipak govori nešto o meni.

Glazba

Premijera – MIMO: Pogledajte nastup Vibrice u Gorgoni

12.12.2016. Ziher.hrFoto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Drugog listopada 2016. održan je prvi MIMO koncert četvrte sezone u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu uz izravni prijenos na MIMO Youtube kanalu, MIMO facebook stranici, te putem facebook stranice portala Ziher.hr.

Kako smo i navikli, opet u nedjelju okupili smo se punoj multimedijskoj dvorani “Gorgona” Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, gdje smo imali smo priliku zajedno s kolegama portala Reggae.hr proslaviti njihov sedmi rođendan i uživati u koncertu naslova  “Zavodljiva mantričnost ritma i reggae eksplozija”.

Čast nastupiti na prvom koncertu četvrte sezone MIMO projekta dobila su dva benda – Vibrica i Brain Holidays, a gosti sugovornici s kojima smo u pauzi između njihovih nastupa  otkrivali tajne reggae glazbe bili su Ivana Tolić sa slavljeničkog portala, gitarist i novinar Ante Ljubičić te bubnjar i pedagog Krešimir Oreški.

Foto: Matej Čelar

Otvorenje sezone pripalo je Vibrici, skupini zagrebačkih perkusionista koji su svojom očaranošću zapadnoafričkim udaraljkama i ritmovima ubrzo zarazili i publiku. Tako je Gorgona i opet disala zajedno, u jednom ritmu mnogobrojnih udaraljki.

VIBRICA – Ako kažemo da su bend, malo smo rekli. Ovu skupinu ljudi teško je strpati tek u nekoliko riječi ali, ako ništa, mogli bismo ih prozvati plemenom, obitelji, cirkusom ili orkestrom. Nanovo su se upoznavali tijekom godina po djembe tečajevima i radionicama, svirkama, na ulici, na rijekama, na slučajnim i manje slučajnim mjestima te otkrili da su svi – muzičari, plesači, pjevači, žongleri, likovnjaci, pisci, kreativci, divljaci i mirovnjaci, tragači i istraživači dubina i širina. O sebi kažu da uživaju biti, putovati, maštati i svirati skupa. Svega toga pomalo ili u velikim količinama. Njima je svejedno.

Te su večeri nastupili u sastavu:

Marko Šturman – djembe, dunumba, quena, vokal

Maja Špoljarić – sangban, djembe, vokal

Leo Hrs – kenkeni, djembe, šuška, didgeridoo, vokal

Martina Nekić – sangban, dunumba, vokal

Ivan Barun – djembe, dunumba, kenkeni, balafon, vokal

Igor Bogdanović – djembe, vokal

Jelena Dragojević – djembe, vokal

Lana Veljačić – djembe, vokal

Tomislav Balala – didgeridoo

Ivan Petranović (Sebastian Doe)  – gitara, vokal

Abdulay Seydi – vokal, djembe

Za snimanje tona zaslužni su HRT i ViBRa, video snimali Matilda Nobilo, Tena Stanić, Mladen Maričić, a video montažu potpisuju Igor Bogdanović i Tena Stanić.

 

MIMO je projekt udruge ViBRa i HRT-a koji promovira glazbu koja prolazi „mimo“ etera.

(Visited 175 times, 1 visits today)

Komentari