Istaknuto
06.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Limbo je igra bez priče, bez dijaloga i bez uputa na ekranu. Istovremeno, Limbo je jedna od najposebnijih igara svih vremena.

05.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nisu baš svi otišli na godišnji odmor, uspjeli smo pronaći nekoliko novih singlova od kojih će samo jedan postati singl tjedna.

Glazba

Preminuo je suosnivač Fleetwood Maca, Peter Green

25.07.2020. Ziher.hrIzvor fotografije: Facebook.com
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

U subotu, 25. srpnja, u dobi od 73 godine, preminuo je Peter Green, kultni britanski blues i rock gitarist te suosnivač sastava Fleetwood Mac. Njegova je obitelj objavila kako je glazbenik umro mirno u snu.

Green je rođen 1946. godine u Londonu. Prije nego što je s bubnjarom Mickom Fleetwoodom  osnovao bend Fleetwood Mac, bio je član sastava John Mayall & the Bluesbreakers čijim je dijelom postao nakon odlaska Erica Claptona. Fleetwood Mac svoj istoimeni album prvijenac izdaje 1967. godine, a prvi veliki uspjeh postižu singlom Albatross sa svojeg drugog albuma „English Rose”. Osim Albatrossa, poznate su još i pjesme Black Magic Woman, Man of the World i Oh Well

Nakon tri godine djelovanja, Green napušta sastav zbog problema s mentalnim zdravljem. Uskoro mu je dijagnosticirana shizofrenija pa sedamdesete godine provodi na liječenju u bolnici. Glazbi i nastupima vraća se tijekom osamdesetih i devedesetih pa tako formira Peter Green Splinter Group.

S drugim članovima sastava Fleetwood Mac (Mick Fleetwood, Stevie Nicks, Lindsey Buckingham, John McVie, Christine McVie, Danny Kirwan i Jeremy Spencer), a koji je nastavio djelovati nakon njegovog odlaska, 1998. godine uvršten je u Rock and Roll kuću slavnih. Jedan je od najutjecajnijih gitarista svih vremena o čemu svjedoči i časopis Rolling Stone koji ga je uključio na svoju listu 100 najvećih gitarista opisujući ga kao britanskog najprogresivnijeg blues glazbenika.

(Visited 36 times, 3 visits today)

Komentari