nova glazba
21. siječnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

očekujemo
31. prosinca 2022.

Vrijeme čitanja: 20 minute Dora 2023 održat će se u Opatiji 11. veljače, a Vedran, Eva, Patrk i Helena otkrili su što očekuju od 18 odabranih kandidata.

Glazba

Preminuo je Rajko Dujmić, ostavio nam je gotovo 2 tisuće pjesama

rajko dujmic
Foto: Facebook/Rajko Dujmić
Vrijeme čitanja: < 1 minute

Nakon što je prošle srijede automobilom sletio u provaliju na području Ravne Gore zadobivši teške ozljede, poznati hrvatski skladatelj i glazbenik Rajko Dujmić danas je preminuo u bolnici na Sušaku u Rijeci u 66. godini života. Od srijede je bio u induciranoj komi.

Rajko Dujmić dobro je poznat domaćoj publici po velikom glazbenom talentu izbrušenom u brojnim hitovima koje smo barem jednom pjevušili u svom životu. Na natjecanjima za pjesmu Eurovizije, kao autor pojavljivao se tri godine zaredom. Pjesme je pisao za grupe Novi fosili i Srebrna krila, a autor je glazbe i za pjesmu Rock me grupe Riva koja je dovela Eurosong u Zagreb. Zajedno sa Zrinkom Tutićem napisao je najljepšu domoljubnu pjesmu Moja domovina, a surađivao je i s velikim brojem domaćih glazbenika tijekom više od 40 godina duge karijere. Najviše ćemo ga pamtiti kao člana Novih fosila, najuspješnije i najprodavanije grupe naših prostora. Prije sedam godina dobio je nagradu Porin za životno djelo.

Iza sebe je ostavio ogromnu glazbenu kolekciju od gotovo 2 tisuće pjesama za koje potpisuje glazbu. Rajko Dujmić ostat će upamćen kao jedan od najplodnosnijih hrvatskih autora glazbe 20. i 21. stoljeća.

(Visited 251 times, 1 visits today)
Be social

Komentari