Istaknuto
13.01.2021.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

09.12.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Mreža mladih Hrvatske i UNICEF motiviraju mlade da dijele svoje mišljenje o mentalnom zdravlju i drugima temama u cilju poboljšanja položaja mladih kod nas.

Glazba

Prezentacijska radionica Vibrabox i sajam ploča na 5. Impulse Festivalu

10.09.2018. Ziher.hrFoto: press Distune Promotion
Vrijeme čitanja: 2 minute

Impulse je klupski riječki boutique festival koji spaja više gradskih lokacija s misijom promocije urbane kulture: glazba će punih pet tjedana biti posvuda u organizaciji Distune Promotiona i Studentskog kulturnog centra (SKC) Sveučilišta u Rijeci.

Radionica Vibrabox | 18.10. 2018. u Dnevnom boravku od 19 sati

VIBRABOX je platforma za promociju hrvatske i regionalne glazbe koje nema u medijima. Vibrabox.click aplikacija omogućuje povratno mišljenje slušatelja na svim VIBRABOX lokacijama.

U sklopu proslave uspješne suradnje i novog programa projekta VIBRABOX, voditelji projekta Valent Samardžija i Tin Đudajek održat će prezentacijsku radionicu na kojoj će predstaviti cjelokupno bogatstvo domaće glazbene scene, raspravljati o budućnosti domaće glazbe, ali najvažnije od svega, predstaviti novitet projekta VIBRABOX s kojim će slušatelji moći direktno utjecati na izbor glazbe koju slušaju u Dnevnom boravku.

Vibrabox je neprofitni je projekt Udruge ViBRa koji od 2012. promovira domaću, originalnu i nezavisnu glazbu diljem Hrvatske. Putem posebno dizajniranog uređaja i softwarea VIBRABOX nastoji sve čari domaće, nezavisne scene približiti publici i pokazati kako u Hrvatskoj ne samo da se radi kvalitetna i raznovrsna glazba, već da je postoji toliko da bi se njom mogao ispuniti eter bilo koje radio stanice. VIBRABOX upravo to i čini puštajući isključivo ovakvu glazbu na petnaest lokacija diljem Hrvatske i to svakodnevno, bez prestanka, reklama i bilo kojih drugih smetnji.

Suvremena kultura zbivanja

Pomoću inovativno programiranog sustava Vibrabox, tehnički i kvalitativno pripremljena glazba distribuira se na okupljalištima mladih u svrhu popularizacije nezavisne glazbene scene s naglaskom na lokalne umjetnike. Slušatelj koji se nalazi u prostoru putem mobilne Vibrabox aplikacije ocjenjuje trenutnog izvođača i time utječe na izbor umjetnika koji se distribuira. Inkluzivni, interaktivni multimedijski sistem umrežava umjetnike i publiku otvorenim pristupom suvremenim djelima i informacijama za što trenutno u Hrvatskoj ne postoji sličan, organiziran sustav.

Vibrabox mobilna aplikacija nastavak je sveobuhvatnije misije projekta VIBRABOX koji od početka radi na uspostavljanju slobodnog, kritičkog medijskog prostora kao temelja educirane i informirane publike i kvalitetnog nezavisnog glazbenog stvaralaštva. U sklopu ovog projekta provest će se razvojni proces aplikacije i radionice na postojećim lokacijama Vibraboxa diljem Hrvatske. Naglasak je na jačem uključivanju javnosti u suvremena kulturna zbivanja u svim segmentima umjetnosti.

Sajam ploča | Subota, 27. 10. od 10 do 17 sati u OKC-u Palach

I ovogodišnje, jubilarno peto izdanje Impulse festivala donosi sajam ploča. Ritualno okupljanje zaljubljenika u gramofonske ploče, ali i glazbenu kulturu općenito po jedanaesti put ugostiti će izlagače diljem zemlje. Prava prilika za kupovinu, razmjenu, razgledavanje ili pak samo druženje koje sajam nudi zakazana je za subotu 27. listopada, od 10 do 17 sati. Ulaz na sajam je slobodan ― nema najma za izlagač(ic)e i glazba je ponovno posvuda! Sve zainteresirane izlagač(ic)e molimo da prijave za sudjelovanje pošalju mailom na elektroroni@gmail.com do petka, 12. 10. 2018. Kapacitet sajma je ograničen, stoga požurite.

(Visited 98 times, 1 visits today)

Komentari