Glazba

Večer hardcorea i punka na 5. Impulse Festivalu

Foto: press Distune Promotion
Vrijeme čitanja: 2 minute

Peto izdanje Impulse festival (13. Listopad – 11. Studeni) donosi još jedan poseban concert. Zaronit ćemo u hardcore punk diy vode i s posebnim veseljem ugostiti bendove, zagrebački Ponor, koji promovira novi album i osječki Debeli Precjednik, bend koji je 25 godina na sceni, na zajedničkom koncertu u riječkom OKC-u Palach, 3. studenog 2018. godine. Angažirani tekstovi, sirova energija i dobra zabava ili jednostavno ― koncert prijatelja za prijatelje!

Angažirani zagrebački hardcore punk bend Ponor u jesen 2017. na svojim bandcamp stranicama izdao je drugi album „Prah i pepeo“. Kao i prvijenac „Ovo je kraj“, novi album je u digitalnom formatu besplatan. Uvijek međunarodno aktivni, materijal su već predstavili europskoj i domaćoj publici.

Ponor

U proljeće 2018. „Prah i pepeo“ dobiva svoje vinil izdanje u realizaciji tri diskografa: PDV, DHP AK47 i My Favorite Records. Album se bavi sociološkim i introspektivnim temama, od distopijske budućnosti do pitanja prolaznosti vremena. Žanrovski je čvrsto utemeljen u hardcore punku, ali se otvoreno dotiče i drugih žanrova, naročito black metala. Prvenstveno brutalna energija i katarzični, angažirani tekstovi ipak čine da ih se uspoređuje s bendovima poput Black Flaga i Dischargea. Album je snimio i miksao Ivan Jakić u studiju Kut sobe, a mastering je napravio Brad Boatwright iz Audiosiegea. Ilustraciju je radio Nadan Sarvan, a pripremu i dizajn albuma Slobich. Album progovora o ženskim i LGTBQ pravima, o strahu i dvoličnosti. On je energetska anti-establishment bomba, kratki i britki poziv na revoluciju.

Foto: press Distune Promotion / Debeli Precjednik
Debeli Precjednik

Debeli Precjednik / Fat Prezident je punk rock bend iz Osijeka, osnovan davne 1993., slovi kao jedni od miljenika publike, bilo gdje da nastupa. Krasi ih besprijekoran live nastup nošen pozitivnom atmosferom s vrlo jasnim angažmanom kada su u pitanju tekstovi. Tijekom svih ovih godina Debeli Precjednik je odsvirao bezbrojne koncerte i slobodno možemo reći da je postao institucija regionalnog melodijskog punk rocka i jamstvo za nezaboravne žive svirke koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Iza sebe imaju pregršt izdanja, a zadnji je zajednički  album  s  bendom  Mašinko  objavljen  2016.  pod  nazivom   „Godina   majmuna“.

Debeli Precjednik donosi brze, energične i privlačne punk rock pjesme, s prikladnim gitarističkim rifovima i prepoznatljivim vokalima, skakanjem između hrvatskog i engleskog jezika. Sve u svemu, ako se usudite zvati obožavateljima bendova poput Strung Out, Good Riddance, Rise Against, Sotnic Surfes, Poison Idea i SNFU, Debeli Precjednik će vam se svidjeti po defaultu.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 40 kuna dostupne su u Dallas Music Shopu Rijeka i u sustavu Entrio, dok će cijena na ulazu u klub iznositi 60 kuna. Entrio prodajno web-mjesto.

Uz koncertne, u prodaji je ograničen broj festivalskih ulaznica koji vas vodi na sve koncerte i popratne događaje

Peto izdanja festivala, a može se nabaviti u sustavu Entrio po cijeni od 175,00 kuna (11. lipnja – 9. rujna) i 200 kuna(10. rujna – 30. rujna).

Impulse je klupski riječki boutique festival koji spaja više gradskih lokacija s misijom promocije urbane kulture: glazba će punih pet tjedana biti posvuda u organizaciji Distune Promotiona i Studentskog kulturnog centra (SKC).

Be social

Komentari