Film

Produkcijske priče: Kreativno druženje za filmaše i zaljubljenike u film

Foto: Press
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

U četvrtak, 18. veljače 2016., s početkom u 19 sati na adresi Preradovićeva 29, produkcijska kuća Rational International organizira premijerno kreativno druženje pod nazivom Produkcijske Priče. Posebni gosti ovog druženja biti će redateljica Daina O. Pusić i producentica Mirta Puhlovski koje stoje iza kratkog filma Zvjerka, pobjednika programa Kockice na ovogodišnjem Zagreb Film Festivalu. Film je također osvojio i nagradu žirija na Slamdance festivalu, a prikazan je i na Telluride Film Festivalu i Tampere Film Festivalu. Zvjerka je film koji govori o stogodišnjakinji Nadi i njenoj 75- godišnjoj kćerki Veri koje imaju napet, ali uhodan i blizak odnos. Film traje 21 minutu, a žanrovski se nalazi između horora i komedije. Nastao je u internacionalnoj suradnji između hrvatskih i finskih filmaša.

Koncept druženja osmišljen je u dvije faze. Početak druženja biti će kratki uvod u program, prikazati će se film, nakon čega slijedi moderirani razgovor redateljice i producentice filma s publikom. Neformalni dio večeri odnosi se na neobavezno druženje nakon filmskog programa, tokom kojeg će filmske glazbene klasike ravno s vinila puštati Laslo Vastag.

Druženje je osmišljeno kao dodirna točka mladih filmskih profesionalaca, kojima bi program služio kao platforma za razmjenu konkretnih znanja, ostvarivanje poznanstva te potencijalne daljnje suradnje.
Participacija je besplatna, ali s obzirom na vrlo ograničen broj mjesta, organizatori će putem svoje službene facebook stranice na dan prije programa otvoriti nekoliko slobodnih mjesta za zainteresirane. Uz druženje su osigurane kokice kako bi filmska atmosfera bila potpuna.

Rational International je produkcijska kuća nastala u srpnju 2012. u Zagrebu. Iza njih su mnogobrojni projekti, među kojima je zadnji TV reklama za Borovo. Sjedište kuće je na adresi Preradovićeva 29, Zagreb.

Be social

Komentari