Glazba

Zelena akcija i klub Močvara vas pozivaju na cjelodnevno druženje uz radionicu, film i bogat glazbeni program

Foto: Robert Midžić / Tuborg Open Fair
Vrijeme čitanja: 3 minute

Zelena akcija i klub Močvara vas pozivaju na cjelodnevno druženje učenika i učenica, profesora i profesorica iz Klasične gimnazije Zagreb, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna i Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, koje sudjeluju u projektu Škole održivosti, koji će se zajedno u sljedeće dvije godine obrazovati o održivom razvoju.

Cilj projekta jest poticati mlade da postaju aktivniji građani, da se razvijaju i uče te da odlučuju i zahtijevaju održivost i pravednost u svim aspektima društva, ekonomije i okoliša. Uz pomoć jedni drugih, svojih profesora i mentora te Zelene akcije i Močvare učenici će samostalno razvijati vlastite ideje, kritički i kreativno promišljati i djelovati za održivije društvo.

Prvi dio programa bit će interan i rezerviran za njihovo upoznavanje i razmjene ideja, nakon čega slijedi film “Koga je briga” koji je otvoren za javnost i koji će nam prikazati pregršt dobrih i izvedivih poduzetničkih ideja koje donose rješenja koja pozitivno utječu na lokalnu zajednicu, kao i na društvo u globalu, a ne služe samo stvaranju profita. U sklopu programa možete pogledati i izložbu učeničkih radova, koja će biti otvorena do početka glazbenog programa.


Raspored:
14:30 – 16:00 Obrazovanjem do škola održivosti (interni program za učenike)
16:15 – 17:45 Film “Koga je briga?” – otvoreno za javnost
18:00 – 20:00 Izložba radova učenika triju škola
20:00 Koncert: Two By Two, Cassia, Them Moose Rush, Kandžija i Gole Žene
+ afterparty by Neügodna Kollektiv


KANDŽIJA I GOLE ŽENE (Osijek)

Sigurno je da je Kandžija uz svoj bend Gole Žene i nakon prepunih koncerata jedno od najbitnijih imena regionalne hip hop scene. Od demo izdanja “Jea… mixhejt” iz 2006. do danas jasno je da se radi o izvrsnom MC-u i liričaru specifičnog stila i humora. Osvojio je pažnju šire javnosti već prvim albumom “Narodnjaci” i hit pjesmom Jelena. 2011. izlazi album “Koktel od Rakije”, a 2012. “Zlatne Žbice” s drugim čovjekom benda Toxarom.

Suradnja s beogradskim reperom Bvanom dovela je do vinilnog EP-a “Bvanđžija”, a album “Folder” s Golim Ženama iz iste godine prvi je s pratećim bendom. Na “Folderu” se našla još jedna hit pjesma Donji Miholjac. Sve je to bio uvod za najzreliji potez u višegodišnjoj karijeri.

Krajem 2015. Kanđžija i Gole Žene izbacuju album “Nema Labavo” čiji su izlazak popratila tri singla Crkva, Mače i Đuro. Album je zasluženo dobio hvalospjeve od svih glazbenih medija i kritičara i završio u vrhu svih top ljestvica. 2018. Kandžija objavljuje novi solo album “Beton”. Sniman u garaži bez ikakve izolacije, okružen samo betonskim zidovima, album donosi 10 pjesama u kojima Kandžija majstorski ovladava savršeno preciznim zvukovima matrica.

THEM MOOSE RUSH (Bjelovar)

Them Moose Rush je ove godine odradio Europsku i UK turneju, nekoliko renomiranih domaćih festivala, a nedavno se vratio iz Loftas festivala iz Litve. Oni su jedan od rijetkih domaćih bendova koji uspješno gradi i internacionalnu karijeru te dobiva odlične i domaće i strane press reakcije.

Ovo je prilika da ulovite nikad moćnije losove u jedinom klupskom gigu u Zagrebu ove godine. Dečki već finaliziraju novi album, pa ćete moći čuti i pokoju novu stvar.

CASSIA (Zagreb)

Cassia je bend koji čini grupa zaljubljenika u glazbu, a zapadnoafrički ritam je ono što ih je spojilo i prati ih već dugi niz godina. Sviraju tradicionalne afričke ritmove. Ritam djembea i dun-dun bubnjeva upotpunit će i pokoja afrička pjesma te zvuci balafona. Očekujemo vatrenu plesnu vibru.

TWO BY TWO (Klasična Gimnazija, Zagreb)

Srednjoškolski bend iz Klasične gimnazije u Zagrebu.

NEÜGODNA KOLLEKTIV (Zagreb)

Za after je zadužen Neügodna Kollektiv, sastavljen od bivših i sadašnjih glazbenih urednika Radio Studenta. Ističu se krajnje eklektičnim DJ setovima, šarajući kroz više žanrova elektronike, a ove godine mogli ste ih čuti i na INmusic festivalu. Ako ste tu priliku propustili, svakako će se pobrinuti da do ranog jutra cupkate u Močvari.

Ulaz je besplatan.

Be social

Komentari