Istaknuto
12.08.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Novih pet glazbenih uradaka iz domaćih radionica bore se za naklonost slušatelja,a tu je i pet stranih preporuka za slušanje.

07.08.2020.

Vrijeme čitanja: 10 minute Donosimo vam listu nekih od najpoznatijih svjetskih književnika koji su se, izuzev što su za sobom ostavili književna djela koja ćemo još dugo pamtiti, suočavali sa svojim nemilosrdnim demonima.

Glazba

Zelena akcija i klub Močvara vas pozivaju na cjelodnevno druženje uz radionicu, film i bogat glazbeni program

18.10.2019. Ziher.hrFoto: Robert Midžić / Tuborg Open Fair
Vrijeme čitanja: 3 minute

Zelena akcija i klub Močvara vas pozivaju na cjelodnevno druženje učenika i učenica, profesora i profesorica iz Klasične gimnazije Zagreb, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna i Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, koje sudjeluju u projektu Škole održivosti, koji će se zajedno u sljedeće dvije godine obrazovati o održivom razvoju.

Cilj projekta jest poticati mlade da postaju aktivniji građani, da se razvijaju i uče te da odlučuju i zahtijevaju održivost i pravednost u svim aspektima društva, ekonomije i okoliša. Uz pomoć jedni drugih, svojih profesora i mentora te Zelene akcije i Močvare učenici će samostalno razvijati vlastite ideje, kritički i kreativno promišljati i djelovati za održivije društvo.

Prvi dio programa bit će interan i rezerviran za njihovo upoznavanje i razmjene ideja, nakon čega slijedi film “Koga je briga” koji je otvoren za javnost i koji će nam prikazati pregršt dobrih i izvedivih poduzetničkih ideja koje donose rješenja koja pozitivno utječu na lokalnu zajednicu, kao i na društvo u globalu, a ne služe samo stvaranju profita. U sklopu programa možete pogledati i izložbu učeničkih radova, koja će biti otvorena do početka glazbenog programa.


Raspored:
14:30 – 16:00 Obrazovanjem do škola održivosti (interni program za učenike)
16:15 – 17:45 Film “Koga je briga?” – otvoreno za javnost
18:00 – 20:00 Izložba radova učenika triju škola
20:00 Koncert: Two By Two, Cassia, Them Moose Rush, Kandžija i Gole Žene
+ afterparty by Neügodna Kollektiv


KANDŽIJA I GOLE ŽENE (Osijek)

Sigurno je da je Kandžija uz svoj bend Gole Žene i nakon prepunih koncerata jedno od najbitnijih imena regionalne hip hop scene. Od demo izdanja “Jea… mixhejt” iz 2006. do danas jasno je da se radi o izvrsnom MC-u i liričaru specifičnog stila i humora. Osvojio je pažnju šire javnosti već prvim albumom “Narodnjaci” i hit pjesmom Jelena. 2011. izlazi album “Koktel od Rakije”, a 2012. “Zlatne Žbice” s drugim čovjekom benda Toxarom.

Suradnja s beogradskim reperom Bvanom dovela je do vinilnog EP-a “Bvanđžija”, a album “Folder” s Golim Ženama iz iste godine prvi je s pratećim bendom. Na “Folderu” se našla još jedna hit pjesma Donji Miholjac. Sve je to bio uvod za najzreliji potez u višegodišnjoj karijeri.

Krajem 2015. Kanđžija i Gole Žene izbacuju album “Nema Labavo” čiji su izlazak popratila tri singla Crkva, Mače i Đuro. Album je zasluženo dobio hvalospjeve od svih glazbenih medija i kritičara i završio u vrhu svih top ljestvica. 2018. Kandžija objavljuje novi solo album “Beton”. Sniman u garaži bez ikakve izolacije, okružen samo betonskim zidovima, album donosi 10 pjesama u kojima Kandžija majstorski ovladava savršeno preciznim zvukovima matrica.

THEM MOOSE RUSH (Bjelovar)

Them Moose Rush je ove godine odradio Europsku i UK turneju, nekoliko renomiranih domaćih festivala, a nedavno se vratio iz Loftas festivala iz Litve. Oni su jedan od rijetkih domaćih bendova koji uspješno gradi i internacionalnu karijeru te dobiva odlične i domaće i strane press reakcije.

Ovo je prilika da ulovite nikad moćnije losove u jedinom klupskom gigu u Zagrebu ove godine. Dečki već finaliziraju novi album, pa ćete moći čuti i pokoju novu stvar.

CASSIA (Zagreb)

Cassia je bend koji čini grupa zaljubljenika u glazbu, a zapadnoafrički ritam je ono što ih je spojilo i prati ih već dugi niz godina. Sviraju tradicionalne afričke ritmove. Ritam djembea i dun-dun bubnjeva upotpunit će i pokoja afrička pjesma te zvuci balafona. Očekujemo vatrenu plesnu vibru.

TWO BY TWO (Klasična Gimnazija, Zagreb)

Srednjoškolski bend iz Klasične gimnazije u Zagrebu.

NEÜGODNA KOLLEKTIV (Zagreb)

Za after je zadužen Neügodna Kollektiv, sastavljen od bivših i sadašnjih glazbenih urednika Radio Studenta. Ističu se krajnje eklektičnim DJ setovima, šarajući kroz više žanrova elektronike, a ove godine mogli ste ih čuti i na INmusic festivalu. Ako ste tu priliku propustili, svakako će se pobrinuti da do ranog jutra cupkate u Močvari.

Ulaz je besplatan.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Komentari