Istaknuto
09.07.2020.

Vrijeme čitanja: 5 minute Kakav je ovo bezobrazni priljev vanserijski dobre glazbe unutar mjesec dana? Travanj je prošao već znamo kako, ali glazba koja je izašla unutar tih mjesec dana je statistički na samom kraju Gaussa.

08.07.2020.

Vrijeme čitanja: 3 minute Puštamo novih deset domaćih i regionalnih singlova u borbu za naklonost slušatelja, a među stranim preporukama ima nekoliko zanimljivosti.

Film

Proslava Međunarodnog dana žena uz Ženijalne dane u Art-kinu

07.03.2018. Ziher.hrFoto: press / "Božja volja"
Vrijeme čitanja: 2 minute

Povodom Međunarodnog dana žena Art-kino se pridružuje manifestaciji „Ženijalni dani“ pa će se od 8. ožujka na velikom platnu naći dva filma o borbi za žensko pravo glasa – „Božja volja“ i „Sufražetkinje“, dok će u Mini kinu biti prikazan biografski film o slavnoj pjevačici „Whitney: Biti svoja“.

Komedija „Božja volja“ donosi priču o kućanici iz malenog sela u Švicarskoj koja mora naučiti kako postati predvodnica lokalnih sufražetkinja. 1971. godina je, cijeli svijet osjeća posljedice seksualne revolucije, a u ostatku Europe žene ravnopravno sudjeluju u društvenom i političkom životu. No, u uređenoj i bogatoj Švicarskoj nema ni političarki ni glasačica.

Whitney Biti svoja

Foto: press / “Whitney: Biti svoja”

Sto je godina prošlo otkako su žene starije od 30 godina u Velikoj Britaniji izborile pravo glasa, a film Abi Morgan „Sufražetkinje“, smješten u 1912. godinu, prikazuje borbu potrebnu kako bi se to postiglo: članice sufražetskog pokreta bile su spremne izgubiti sve na putu do promjena. Vezivale su se za pruge, razbijale prozore i postavljale bombe, u zatvoru štrajkale glađu, na što je tadašnja vlast reagirala brutalnom represijom. Glavne uloge tumače Meryl Streep, Helena Bonham Carter i Carey Mulligan.

Dokumentarni film na programu Mini Art-kina „Whitney: Biti svoja“ nudi jedinstveni pogled iza kulisa kraljice popa na vrhuncu slave i na okolnosti koje su doprinijele prekidu njezine karijere i preranoj smrti 2012. godine. U dokumentarcu punom nikad prije viđenog materijala postaje jasno kako ova diva nikad nije imala privilegiju biti slobodna i vjerna sama sebi.

Svoje mjesto u Art-kinu možete rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org) ili telefonom (051 323 261) svakim danom od 16 do 20 sati ili ih kupiti online putem stranice ulaznice.hr.

(Visited 50 times, 1 visits today)

Komentari