Istaknuto
16.09.2020.

Vrijeme čitanja: 2 minute Uz strane preporuke za slušanje, Nova glazba i ovog tjedna donosi sedam novih domaćih i regionalnih glazbenih noviteta u borbi za singl tjedna.

14.09.2020.

Vrijeme čitanja: 7 minute Koliko vam je dobar bio godišnji na skali od 1 do 'Ziherung od svibnja izlazi u rujnu'?

Film

Proslava Međunarodnog dana žena uz Ženijalne dane u Art-kinu

07.03.2018. Ziher.hrFoto: press / "Božja volja"
Vrijeme čitanja: 2 minute

Povodom Međunarodnog dana žena Art-kino se pridružuje manifestaciji „Ženijalni dani“ pa će se od 8. ožujka na velikom platnu naći dva filma o borbi za žensko pravo glasa – „Božja volja“ i „Sufražetkinje“, dok će u Mini kinu biti prikazan biografski film o slavnoj pjevačici „Whitney: Biti svoja“.

Komedija „Božja volja“ donosi priču o kućanici iz malenog sela u Švicarskoj koja mora naučiti kako postati predvodnica lokalnih sufražetkinja. 1971. godina je, cijeli svijet osjeća posljedice seksualne revolucije, a u ostatku Europe žene ravnopravno sudjeluju u društvenom i političkom životu. No, u uređenoj i bogatoj Švicarskoj nema ni političarki ni glasačica.

Whitney Biti svoja

Foto: press / “Whitney: Biti svoja”

Sto je godina prošlo otkako su žene starije od 30 godina u Velikoj Britaniji izborile pravo glasa, a film Abi Morgan „Sufražetkinje“, smješten u 1912. godinu, prikazuje borbu potrebnu kako bi se to postiglo: članice sufražetskog pokreta bile su spremne izgubiti sve na putu do promjena. Vezivale su se za pruge, razbijale prozore i postavljale bombe, u zatvoru štrajkale glađu, na što je tadašnja vlast reagirala brutalnom represijom. Glavne uloge tumače Meryl Streep, Helena Bonham Carter i Carey Mulligan.

Dokumentarni film na programu Mini Art-kina „Whitney: Biti svoja“ nudi jedinstveni pogled iza kulisa kraljice popa na vrhuncu slave i na okolnosti koje su doprinijele prekidu njezine karijere i preranoj smrti 2012. godine. U dokumentarcu punom nikad prije viđenog materijala postaje jasno kako ova diva nikad nije imala privilegiju biti slobodna i vjerna sama sebi.

Svoje mjesto u Art-kinu možete rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org) ili telefonom (051 323 261) svakim danom od 16 do 20 sati ili ih kupiti online putem stranice ulaznice.hr.

(Visited 51 times, 1 visits today)

Komentari