Glazba

Prva imena Špancirfesta: Dubioza Kolektiv i Gogol Bordello spektakularno zatvaraju festival

foto: facebook.com/spancirfest
Vrijeme čitanja: 2 minute
foto: facebook.com/spancirfest
foto: facebook.com/spancirfest

Dubioza Kolektiv i Gogol Bordello nastupit će 30. kolovoza na pozornici Stari grad varaždinskog Špancirfesta. Oni su prvi najavljeni izvođači, a njihov zajednički koncert zatvorit će ovogodišnje izdanje festivala koji se održava od 21. do 30. kolovoza.

Dubioza Kolektiv ove će godine u Hrvatskoj nastupiti samo dva puta – u pulskoj Areni 31. srpnja te na glavnoj pozornici popularnog Špancira 30. kolovoza. Ove će sezone bend biti puno više orijentiran na najveće festivale Starog kontinenta. Prošle godine su godine objavili EP “Happy Machine” kojim najavljuju istoimeni puni album planiran za objavu u inozemstvu ove jeseni. Spomenuti album bit će njihovo prvo dugosvirajuće izdanje od „Apsurdistana“.

Generalne probe za Špancirfest Eugene Hütz i ekipa iz Gogol Bordello imat će sljedećih mjeseci na najvećim pozornicama svijeta među kojima se posebno ističu festivali Sasquatch, Lollapalooza i Sziget. Još je u živom sjećanju njihov prošlogodišnji nastup u Tvornici kulture kad su predvodnici gypsy punka promovirali album “Pura Vida Conspiracy”.

Kroz povijest Špancirfesta, jedne od najomiljenijih glazbenih manifestacija našeg podneblja, dosad je prošlo puno velikih izvođača, uključujući Morcheebu, Flogging Molly, Skunk Anansie, Blondie, Triggerfinger, Fun Lovin’ Criminals, Asian Dub Foundation, Buraka Som Sistema, Stereo MC’s, Creedence Clearwater Revived te gotovo sva značajnija imena iz regije, od Đorđe Balaševića do Bajage. Potvrda ovog koncerta prvi je rezultat suradnje Špancirfesta i LAA, suorganizatora programa na pozornici Stari grad. Nova imena ovogodišnjeg festivala bit će objavljena uskoro.

Prve festivalske ulaznice za kompletan program pozornice Stari grad u prodaju kreću u četvrtak, 2. travnja po cijeni od svega 159 kn. Tih “early bird” ulaznica u ponudi će biti ograničenih 500 komada, nakon čega se cijena ulaznica za Stari grad diže.

Be social

Komentari