Knjige

Radikalni londonski MUTE o ‘umreženim’ društvima

Foto: http://www.metamute.org/ screenshot
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
Foto: facebook.com/pages/Mute-Magazine
Foto: facebook.com/pages/Mute-Magazine

Radikalni mediji nakon interneta’ naziv je predavanja koje se sutra u 19 sati odvija u prostorijama kulturnog kluba Mama. Predavanje će održati predstavnici londonskog časopisa Mute: Pauline van Mourik Broekman, Howard Slater i Simon Worthington.  Uz to će i Howard Slater predstaviti knjigu ‘Anatomija/ bonomija’  i drugi tekstovi.

Časopis Mute osnovan je 1994. godine kako bi pratio međusobnu povezanost između umjetnosti i novih tehnologija. No, kako je internetski posredovana komunikacija postala sastavni dio suvremenog društva, počeli su pokrivati više tema kako bi pratili posljedice takve promjene. Danas Mute pruža kritički osvrt na ekonomske, društvene, političke i kulturne formacije ‘umreženih društava’. Fokus njihovog istraživanja predstavlja odnos između tehnologije i proizvodnje novih društvenih odnosa. U okviru predavanja o časopisu Mute, bit će riječi o praksama ovog kolektiva u kontekstu posljednjih promjena u kulturnim politikama i potporama sličnim organizacijama u Velikoj Britaniji i Europskoj uniji.

Slater, u svojoj zbirci koja je inspirirana mišljenjem Waltera Benjamina, kritizira građansko društvo i kapitalizam. U eseju ‘Anatomija/ bonomija’ piše o temama egzodusa, rodnog bića, nadrealističkom presedanu te mogućnosti za kolektivnom ‘afektivnom’ praksom u borbi protiv kapitalističke kolonizacije psihe.

Be social

Komentari