Glazba

Recenzija: EP ‘Make a Shadow’ i velika očekivanja od Meg Myers

Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/meginthedark
Foto: facebook.com/meginthedark

Ono što nekima ne uspijeva niti na dvostrukim albumima sa širokom lepezom b-strana, c-strana i tko zna još kakvih strana, uspjelo je Meg Myers sa svega nekoliko pjesama koliko ih se našlo na njezinom drugom po redu EP-ju “Make a Shadow”. Jednostavno staneš i pomisliš si “Tko je ovo i od kuda je došla?”.

Sveukupno pet pjesama Myersina EP-ja jednostavno pulsira čistom, odlučnom i direktnom energičnošću, prelamajući se preko brutalnih gitarskih dionica te hipnotičkih ritmova koji kao da upadaju u nekakav ogroman, masivni zvučni zid Myersine prirodne karizme. Ovaj album zaista ide “ravno u glavu”, od početne Desire koja bi u bilo kojoj drugoj verziji zvučala kao obična (ajde možda malo žešća) rokerska romantična pjesmica, no u Myersinoj verziji zvuči kao potpisivanje ugovora s veoma agresivnih internacionalnim ženskim plaćenim lopovom čiji se drugi čin nastavlja na Go i Make a Shadow gdje spomenuti plaćeni lopov ne biva plaćen pa se odluči višestruko osvetiti. Balans između krajnosti stvaraju polomljeno iskrena Heart Heart Head te nježnja balada The Morning After u čijoj se melodiji Myersin vokal stapa sa sanjivim tekstovima poput horizonta u maglovito jutro.

Meg Myers – Go

U nekim trenucima Myers pomalo vuče na PJ Harvey, Garbage, Sinead O’Connor ili Patti Smith, no takve sličnosti zvuče više kao namjeran hommage ženskim rock ikonama popularne kulture nego li danas uobičajeno kopipejstanje navodno opakog imidža na nove glazbene zvijezde. Meg Myers svoj glazbeni izričaj možda oblikuje pretežito na “provjerenoj” zvučnoj rock estetici, no u svoje pjesme nonšalantno ubacuje razno razne naizgled nepovezane elemente žanrova s cijelog glazbenog spektra, te ih uspijeva smisleno uplesti u slojevitu zvučnu cjelinu koja istovremeno zvuči ugodno poznato, ali i sasvim svježe te drugačije.

Sve u svemu, ako je suditi po kvaliteti ovog EP-ja, od Meg Myers možemo još mnogo toga očekivati.

Be social
Što misliš o ovome albumu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari