Knjige

Najiščekivaniji krimić godine iz pera J.K.Rowling uskoro na hrvatskim policama

jk rowling
Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nakon romana „Zov kukavice”, „Dudov svilac”, „Karijera zla” i „Smrtonosno bijelo” stigao je peti naslov iz serije kriminalističkih romana s detektivom Cormoranom Strikeom iz pera slavne J.K. Rowling, autorice legendarnog Harryja Pottera. Robert Galbraith je pseudonim J.K. Rowling, a za pisanje kriminalističkih romana odlučila se budući da taj žanr obožava kao čitateljica.

„Nemirna krv” dosad je najopsežniji naslov koji zaokružuje seriju veoma uspješnih kriminalističkih romana. Prve četiri knjige Roberta Galbraitha oduševile su kako kritiku tako i brojne čitatelje, a u neodoljivom istražiteljskom paru uživalo je više od 11 milijuna čitatelja. Osim visokih ocjena, ovaj naslov bio je nominiran u kategoriji za najbolji kriminalistički roman 2020. godine prema odabiru čitatelja Goodreadsa.

Prvih tjedan dana i već – rekord

Roman „Nemirna krv”, u prijevodu Mirne Čubranić, najupečatljiviji je i najuzbudljiviji dosad. Čudesno zapetljan, ostavit će vas bez daha. Knjiga odmah po izlasku obara rekorde. Tako je u prvih sedam dana od objavljivanja zauzeo prvo mjesto na listi najprodavanijih knjiga u Velikoj Britaniji. Osim što je bio najprodavaniji naslov u kategoriji kriminalističkih romana, ova uspješnica bila je najtraženija u odnosu na druge kategorije i žanrove. Zanimljivo je da je upravo posljednji naslov oborio rekorde svojih prethodnika po broju prodanih primjeraka i postao najprodavaniji naslov iz serijala o Cormoranu Strikeu u prvih sedam dana od objavljivanja.

Četiri prethodna romana o istražitelju Cormoranu Strikeu našla su se na vrhovima ljestvica međunarodnih bestselera i prilagođeni su za televizijsku seriju u produkciji Bronte Film and Television.

Radnja 

Privatni istražitelj Cormoran Strike u posjetu je obitelji u Cornwallu, kad mu se za pomoć obrati žena čija je majka, Margot Bamborough, nestala u nerazjašnjenim okolnostima 1974. godine. Strike nikad nije rješavao stari slučaj, a pogotovo ne slučaj star četrdeset godina. Ali, iako su šanse za uspjeh vrlo slabe, zaintrigiran je i prihvaća taj izazov – dodajući ga dugom popisu slučajeva na kojima trenutačno radi s Robin Ellacott, partnericom u agenciji. Robin usto prolazi kroz ružan razvod, trpi neželjenu mušku pozornost i bori se s vlastitim osjećajima prema Strikeu. Istražujući Margotin nestanak, Robin i Strike nailaze na paklenski kompleksan slučaj s tragovima koji uključuju tarot-karte, serijskog ubojicu psihopata i svjedoke kojima se ne može u potpunosti vjerovati. I shvaćaju da se čak i desetljećima stari slučajevi mogu pokazati kobnima…

„Nemirna krv” uskoro će se naći na policama izdavačke kuće Mozaik knjiga.

Be social

Komentari