nova glazba
28. siječnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

očekujemo
31. prosinca 2022.

Vrijeme čitanja: 20 minute Dora 2023 održat će se u Opatiji 11. veljače, a Vedran, Eva, Patrk i Helena otkrili su što očekuju od 18 odabranih kandidata.

Glazba

Objavljene nominacije za Rock&Off nagradu – dominiraju J.R. August, Chui, Porto Morto i The Siids

Foto: Filip Kovačević / Unison
Vrijeme čitanja: 2 minute

Na konferenciji za medije održanoj 8. siječnja u zagrebačkoj Tvornici kulture otkrivene su nominacije za drugu Nezavisnu novinarsku nagradu Rock&Off. Pjevač i pijanist J.R. August osvojio je čak 5 nominacija, a slijede ga jazz projekt Chui, zagrebački Porto Morto te riječki duo The Siids s po četiri nominacije.

Overflow brani rockerske snage s tri nominacije, koliko su također dobile sjajne Aklea Neon i Sun U. Među nominiranima su i prošlogodišnji dobitnici Detour, Vojko V, Jonathan te The Strange, uključujući i Irenu Žilić, Gorana Bareta & Majke, Kandžiju, Sachera, Pavla Miljenovića, Tonija Starešinića, U pol’ 9 kod Sabe, Valentina Boškovića, Urbana & 4 te Z++.

Stručni žiri sastavljen od 77 novinara i medijskih djelatnika iz čak 40 različitih medija koji već niz godina sustavno prate i usmjeravaju domaću glazbu odabrali su najbolje glazbenike u Hrvatskoj u dva kruga glasanja. Devet kategorija Nagrade Rock&Off su: Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak, Koncertni izvođač godine, te izvođači godine u žanrovskim kategorijama “Rock&Off”, “Pop&Off”, “Rap&Off”, “Elektro&Off” te “Jazz&Off”. Za drugu Nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu Rock&Off pristiglo je preko čak 400 prijava te pred žirijem nije bilo lagan posao.

Zadnja, deseta, kategorija rezervirana je za medijskog pokrovitelja Iskon i njegovu “Iskonovu nagradu publike” koja će se odabrati neposredno prije same dodjele na njihovim web stranicama. Glasovanje za Iskon nagradu publike kreće 10. siječnja na stranici www.iskon.hr. Zaljubljenici u dobru glazbu mogu ostaviti svoj glas jednom dnevno najkasnije do 29. siječnja. Najsretnijih troje osvojit će Denon glazbene nagrade: gramofon, wi-fi zvučnik i slušalice.

Tko su pobjednici druge Nezavisne novinarske nagrade Rock&Off saznat ćemo 30. siječnja ove godine na završnoj dodjeli u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Foto: Filip Kovačević / Unison

“I ovogodišnje nominacije od strane čak 77 glazbenih novinara su pokazale širinu i kvalitetu mladih rock&off bendova koji na žalost nemaju priliku doći do široke javnosti. Nadamo se da će im ove nominacije, možebitna nagrada i mogućnost prezentiranja kroz ostale projekte Rock&Off nagrade kao što su Rock&Off Radio, Skener, Veliki Rock&Off kviz i tjedan Rock&Off-a u sklopu Mjeseca hrvatske glazbe u Rijeci u ožujku ove godine omogućiti da se njihov trud i glazbena kvaliteta čuju što šire”, istaknuli su iz organizacije Rock&Off nagrade.

Za nagrade u kategorijama nominirani su:

Album godine:

Chui – “Iz kapetanovog dnevnika”
J.R. August – “Dangerous Waters”
Porto Morto – “Portofon”
Sun U – “Discover”
The Siids – “Brutalist”

Pjesma godine:

Overflow – Words
Porto Morto – Hodaj
Sacher – Mene nisi nikad volila
Urban & 4 – Iskra
Valentino Bošković – Brian May

Koncertni izvođač godine:

Chui
Goran Bare & Majke
J. R. August
Jonathan
The Strange

Veliki prasak:

Aklea Neon
J. R. August
The Siids

Rock&Off:

J.R. August
Overflow
Porto Morto

Pop&Off:

Detour
Irena Žilić
U pol 9 kod Sabe

Rap&Off:

Kandžija
Vojko V.
Z++

Electro&Off:

Aklea Neon
Sun U
The Siids

Jazz&Off:

Chui
Pavle Miljenović
Toni Starešinić

(Visited 234 times, 1 visits today)
Be social

Komentari