Istaknuto
04.12.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute Ove godine provedite Advent na naš način, upoznajte nas kroz male božićne rituale, tradicije i sadržaje koji ispunjavaju naše adventske dane bojama veselja i zajedništva.

01.12.2021.

Vrijeme čitanja: 2 minute Ažurirajte se i ovog tjedna uz aktualne singlove s domaćeg glazbenog terena uz rubriku Nova glazba. Odaberite svog favorita i donesite mu vječnu slavu.

Film

Pažnja, nostalgija napada: Posve nova Mjesečeva ratnica na Netflixu

29.04.2021. Ziher.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

„Sailor Moon” („Mjesečeva ratnica”) franšiza vraća se pokoriti svijet! Prvi Sailor Moon film od 1995. (prošlo je, dakle, punih 26 godina), „Pretty Guardian Sailor Moon Eternal the Movie” dolazi na Netflix. Film od dva dijela izašao je u Japanu u siječnju i veljači ove godine, a globalna Netflixova premijera bit će 3. lipnja.

Radnja je bazirana na fabuli originalne mange „Dream” koja je izlazila tijekom 1995. i 1996. godine. Redateljica Chiaki Kon također stoji iza peto-dijelnog anime serijala „The Way of the Househusband” koji je (također na Netflixu) izašao početkom travnja ove godine, a već je najavljen drugi dio.

Za novu generaciju zaljubljenika u mange

„Pretty Guardian Sailor Moon Eternal the Movie” fokusirat će se na Mjesečeve ratnice, kao i na vezu između Chibiuse i Heliosa. „Kada mladi mjesec sakrije Sunce, Usagi i Chibiusa susreću Pegaza koji traži djevojku koja može slomiti pečat Zlatnog Kristala. U međuvremenu se pojavljuje tajanstveni Cirkus mrtvog mjeseca. Njihov je plan raspršiti utjelovljenja noćne more, Lemure, uzeti ‘Legendarni Srebrni Kristal’, vladati nad Mjesecom i Zemljom, a s vremenom i nad cijelim svemirom” – stoji u duljem sinopsisu.

Ova franšiza je od svojih početaka u 90-ima dobila mnoge nastavke, kako pisane tako i televizijske, pa čak i mjuzikle. Ne sumnjamo kako će ovim filmom pridobiti novu generaciju zaljubljenika u mange.

(Visited 963 times, 8 visits today)

Komentari