Glazba

Sara Renar nastupa prije Macy Gray

Foto: facebook.com/renarsara
Vrijeme čitanja: 2 minute

Sjajna kantautorica Sara Renar nastupit će prije Macy Gray na koncertu u Tvornici kulture u četvrtak 9. ožujka. Sara Renar nagrađivana je zagrebačka glazbenica koja iza sebe ima tri hvaljena studijska izdanja. “Djeca”, “Jesen” i “Tišina” koja su joj zacementirala poziciju na regionalnoj sceni. Upravo je posljednji i aktualni album “Tišina” prikupio samo najbolje recenzije od strane kritike i medija, a za njega je ove godine dobila i dvije nominacije za prestižnu diskografsku nagradu Porin u kategoriji albuma godina i najboljeg albuma alternativne glazbe.

U posljednje dvije godine održala je preko 150 nastupa, a sve više nastupa i van granica regije te se upravo nalazi na regionalno-europskoj turneji. Avangardni zvuk koji je predstavila kroz svoje nastupe kao i na posljednja dva albuma stavljaju je u sam vrh nove regionalne glazbene scene.

Foto: facebook.com/renarsara

Macy Gray, višestruka je dobitnica Grammyja i jedna od najpoznatijih R&B/soul pjevačica, prepoznatljivog promuklog vokala, u Zagreb dolazi na krilima novog albuma “Stripped“, a predstavit će i cijeli katalog singlova iz bogate karijere koji su je označili jednom od najpoznatijih vokalistica u zadnjih 17 godina. Novi album sniman je uživo u crkvi u Brooklynu bez naknadnog miksanja i uređivanja, a odmah po izlasku debitirao je na trećem mjestu Billboard Jazz albuma.

Macy i dalje pokazuje vokalnu nadmoć kao i autorsku zrelost, a sebe na novom albumu prvenstveno smatra jazz pjevačicom, dok se svjetski mediji slažu da je napravila remek-djelo i s pravom nosi titulu kraljice u glazbenom svijetu. Vani je i novi singl White Man u kojem progovara o valu rasnih i rodnih neravnopravnosti koji se trenutno događa u Americi, a to je ujedno i najava novog albuma koji bi trebao izaći na ljeto.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 170 kuna. Na dan koncerta cijena će iznositi 195 kuna. Službena prodajna mjesta su Tvornica kulture, Aquarius CD shop, Dirty Old shop, Rockmark te eventim.hr i entrio.hr.

Be social

Komentari