Glazba

Jeste li čuli za Kovacs? Nasljednica Amy Winehouse, Elle Fitzgerald i Lane Del Rey u ožujku u Tvornici

Vrijeme čitanja: 2 minute

Sharon Kovacs, karizmatična soul kantautorica koja je Europu i ostatak svijeta osvojila besprijekornom talentom, 11. ožujka gostuje u zagrebačkoj Tvornici kulture. Taj je koncert ujedno i prvi koncert proljetne sezone Musicology Barcafe Sessionsa 2020. godine.

Kovacs, pjevačica specifičnog glasa, kantautorica i žena magične karizme, slovi za nasljednicu Amy Winehouse, Elle Fitzgerald i Lane Del Rey. Musicology Sessions Kovacs će ekskluzivno ugostiti u Zagrebu, Beogradu i Ljubljani, svojim standardnim destinacijama gdje, kao i uvijek, promoviraju posebno birane glazbene umjetnike…

Najimpresivniji nizozemski proizvod

Nizozemska je poznata po tulipanima, siru, slobodi konzumiranja marihuane a odnedavno i po Sharon Kovacs koja je doista njihov najimpresivniji proizvod.

Svoj glazbeni put počela je u barovima Eindhovena gdje je osvajala svojim specifičnim glasom i ogromnim talentom. Potaknuta uspjehom u svojoj zajednici, odlučila je odškolovati svoj glas upisavši Rock City Institute, privatnu glazbenu akademiju. Iskustvo na akademiji bilo je vrijedno, a tamo je i upoznala svoje članove benda.

Live svirkama i glazbenom akademijom iscrtala je vlastiti, jedinstveni put kroz životne zaplete i svojom opakom primaljivošću osvojila svijet. 

Prvim singlom My Love iz 2013. ostvarila je ogroman uspjeh koji je pratio i izlazak debitanskog albuma “Shades of Black”. Milijuni pregleda na You Tubeu, tisuće komentara i zvijezda je rođena.

Njeni glazbeni uzori Amy Winehouse, Billie Holiday, Nina Simone i mnoge druge soul dive pomogle su u kreiranju njenog glazbenog stila, a njezina najveća snaga osim glasa leži u pisanju vlastitih tekstova koji su brutalno iskreni.

Mračan i sladak “Cheap Smell”

Njezin sljedeći album, “Cheap Smell”,  jedan je od najotvoreniji, najiskrenijih i nadahnutih soul albuma desetljeća kojim je pronašla pozitivu u najtežim životnim skretanjima. Bez straha se dotakla dobrih i loših aspekata modernih veza, u pjesmama ispovijeda divlju ljubav, nezdrave odnose, ovisnost i hedonizam, sve što je posljednjih godina prati na njenom životnom putu – od gubitka glazbenih i romantičnih partnera do izgradnje nove KOVACS obitelji.

“Album predstavlja putovanjemu kojem pronalazim ono što mi je potrebno kako bi bila zadovoljna sa sobom i da prihvatim dijelove sebe koji možda nisu savršeni” – priznaje Kovacs.

„Cheap Smell“ album je i mračan i sladak, besprijekorno ilustrirajući pronalaženje svog bitka kroz krahove i slomove kako bi se na kraju opet izgradila.

Ova nizozemka s berlinskom adresom i glazbom koja svira u svakom kutku planete, Zagrebu će predstaviti svoja dva albuma i zarezati dušu i srce svih posjetitelja. 

Ulaznice i prodajna mjesta

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 125 kuna, a na dan koncerta bit će potrebno izdvojiti 150 kuna. Mogu se kupiti online preko sustava Entrio te na svim Entrio prodajnim mjestima.

Be social

Komentari