Glazba

Amy Winehouse: Pjesme koje zaslužujete čuti

amy winehouse
Foto: facebook.com/amywinwhouse
Vrijeme čitanja: 2 minute

Jučer bi Amy Winehouse proslavila svoj 33. rođendan da nije tragično napustila ovaj svijet prije pet godina. Britanska kantautorica snažnog glasa i osebujne pojave još je jedna članica Kluba 27. Njeno ime pribrojano je velikanima čiju glazbu slušamo još i danas i čiji će utjecaj usmjeriti mnoge nadolazeće naraštaje.

Sa samo dva studijska albuma objavljena za životnog vijeka, Amy je uspjela doseći visine koje neki s više izdanja neće tako skoro dostići. Posthumno izdani album „Lioness: Hidden Treasures“ 2011. godine zadnje je službeno izdanje, no njena ostavština je ipak brojnija od službenih objava. Gdje ima volje, ima i načina. Tom su se izrekom očito vodili fanovi koji su uspjeli doći do nekoliko vrlo kvalitetnih snimaka nikada objavljenih pjesama te ih pustili u javnost. Ovo je pregled nekih koje su bile skrivene, ali su se ipak probile.

Long Day

Dugi dani Amy Winehouse opjevani lijenim vokalom uvid su u tadašnje stanje psihe pjevačice. Poslušajte njenu iskrenu ispovijest.

When My Eyes

Izbačena s finalne liste za album „Frank“, ova pjesma ipak je doprla do javnosti. Pomalo iznenađuje boja njenog vokala, ali i njegova svestranost.

Trilby

Old- school zvuk pjesme vodi nas u razmišljanja o još jednoj njenoj ovisnosti, a to je shopping.

Procrastination

Ovom pjesmom sama Amy nije bila zadovoljna te ju nije htjela objaviti. Iz tog razloga, kažu, nije ni objavljena na posthumnom izdanju.

Alcoholic Logic

Bez ikakvih skrivenih značenja, sam naslov govori sve. Još jedan singl, na tragu Rehaba, u kojem govori o svojoj ovisnosti.

Detachment

Snimljena 2006. godine, ni ova pjesma nije našla put do službene objave. Dio pjesme, koji ovdje možete čuti, objavljen je u filmu Amy, dok je cjelovita verzija negdje sakrivena.

Beat The Point To Death

Još jedna pjesma s primjesama hip hopa iz devedesetih godina prošlog stoljeća. Neka vas ne čudi, s 10 godina je debitirala u Sweet´n´Sour hip hop grupi sa Juliette Ashby.

All My Lovin´

Ova obrada uspješnice Beatlesa još je jedna u nizu nikada službeno objavljenih pjesama. Iako nije autorski njena, ona je apsolutno posjedovala ovu pjesmu.

You Always Hurt The One You Love

Ova poema nije doživjela svoju uglazbljenu verziju, ali i u ovom kratkom recitalu same Amy možete osjetiti svaku emociju i istinitost izgovorenog.

Be social

Komentari